Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2160 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟι γιορτές στη Χαλκίδα PDF Εκτύπωση E-mail
Οι Άγιες Ημέρες των εορτών του Πέσαχ γιορτάστηκαν στην Κοινότητά μας με όλη τους τη μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη, όπως ορίζουν τα ήθη και έθιμά μας.

    Το βράδυ του Σαββάτου 19.4.08 η Συναγωγή Χαλκίδας λειτούργησε με τον χαζάν της Κοινότητας κ. Ισαχάρ Κοέν ενώ παρέστησαν τα μέλη μας, καθώς και συγγενείς και φίλοι από την Αθήνα και το εξωτερικό. Μετά τη λειτουργία έγινε το πατροπαράδοτο Σέδερ με πολύ κόσμο. Διαβάστηκε η Αγκαδά κι ακολούθησε κασέρ δείπνο προσφορά της Κοινότητας.

    Το πρωί της Κυριακής 20.4.08 ήρθε από την Αθήνα ο χαζάν κ. Χαϊμ Ισχακής κι έκανε τη λειτουργία μαζί με τον κ. Κοέν. ΄Εγινε η ανάγνωση της Τορά κι ανέβηκαν στο Τεβά όλα τα μέλη της Κοινότητας. Αργότερα τελέστηκε η βραδινή λειτουργία κι ακολούθησε το δεύτερο Σέδερ στη Λέσχη. Συμμετείχαν πολλά μέλη μας, καθώς και φίλοι από την Αθήνα. Στο Σέδερ παρακάθισαν η γενική πρόξενος του Ισραήλ στην Ελλάδα κα Μένου Λεβή με το σύζυγό της, ο διευθυντής της ισραηλινής ναυτιλιακής εταιρείας "ΖΙΜ" κ. Ραν Μαζόρ, η κ. ΄Ορο Ρομάνο και η κα Καρόλ Μιωνή. Ήταν μία υπέροχη βραδιά κι όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι.

    Την Κυριακή 11.5.08 έγινε στη Συναγωγή η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όσων έπεσαν υπερασπιζόμενοι το Κράτος του Ισραήλ κι ακολούθησε χαρμόσυνη δοξολογία για την επέτειο των 60 ετών της ανεξαρτησίας του. Για την ημέρα αυτή μίλησε η κα Μπέκυ Κωστή, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη ίδρυση του κράτους και στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα εκεί.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae