Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής 9 Σεπτεμβρίου 2018. στο Κοινοτικό Κέντρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου, το εορταστικό δείπνο για τον γιορτασμό της νέας Εβραϊκής Χρονιάς 5779.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Κοινότητα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος και πολλοί φίλοι της Κοινότητας, κάποιοι εξ αυτών με θεσμικό ρόλο. Η ιδιαίτερα συμβολική παρουσία του Μητροπολίτη κ. Ιγνατίου και οι λόγοι που ανταλλάχτηκαν μεταξύ του Προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών και του Σεβασμιοτάτου, απηχούν την πολύ καλή συνεργασία, τον αλληλοσεβασμό και την αλληλοεκτίμηση που υπάρχει μεταξύ της Κοινότητας και της τοπικής Εκκλησίας.  

Η συνεχής προσπάθεια εξωστρέφειας και διάδρασης της Κοινότητας με την τοπική κοινωνία και τους φορείς, έχει συναντηθεί με την διαρκή δράση του Σεβασμιοτάτου εναντίον κάθε μορφής μισαλλοδοξίας και ρατσισμού. Η συμβολική παρουσία του στο εορταστικό δείπνο και οι θερμοί του λόγοι, αποδεικνύουν την θέλησή του να συνεχίσει να κάνει πράξη τις επιταγές της αγάπης και της αλληλεγγύης προς όλους ανεξαιρέτως. Η θερμή ανταπόκριση των φίλων της Κοινότητας συμπλήρωσε μια βραδιά χαρούμενη και εορταστική, με ευχές για μια καλή και παραγωγική χρονιά για όλους.

Παράλληλα, ενδυνάμωσε την απόφαση της Κοινότητας, να συνεχίσει, σύμφωνα με τις δυνατότητες της, τις δράσεις επ΄ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας.

Πηγή: Ταχυδρόμος Βόλου, 9.9.2018