Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2498 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος 2007 PDF Εκτύπωση E-mail

    Στις 23 Απριλίου 2007 έγινε στη Συναγωγή από το χαζάν κ. Ι. Κοέν επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των έξι εκατομμυρίων αδικοχαμένων ομοθρήσκων μας στο Ολοκαύτωμα . Στη μνήμη τους, μέλη της Κοινότητας άναψαν έξι κεριά. Tα κεριά άναψαν η κα Στέλλα Κωστή και ο κ. Δαυίδ Σαμουήλ εκ μέρους των απογόνων των ομήρων του Ολοκαυτώματος, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Χαλκίδος κ. Σόλων Μάϊσης, η κα Εβίτα Λεβή εκ μέρους της WΙΖΟ, και οι κ.κ. Μπένης Κοέν και Γιόσης Καταλάν εκ μέρους της νεολαίας.
    Για την ημέρα αυτή ο αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Αβραάμ Καταλάν διάβασε ένα τμήμα από κείμενο της εμπειρίας του ως παιδί την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής, μεταφέροντας όλους τους φόβους και τις αγωνίες που έζησαν οι περισσότεροι την περίοδο εκείνη. 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae