Από τη δεκαετία του 1970 ο Μωϋσής Κωνσταντίνης εργάστηκε για το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος και για τα ΕΛΤΑ, από το 1980 για το ΚΙΣΕ. Πενήντα χρόνια προσφοράς στον Ελληνικό Εβραϊσμό εκ των οποίων 13 θήτευσε ως Πρόεδρος του ΚΙΣΕ. Ολη του τη ζωή την αφιέρωσε στην τεκμηρίωση της ιστορίας, στην προαγωγή του πολιτισμού και στην πολυαγαπημένη του οικογένεια. Και όλοι -οικογένεια, συγγενείς, συνεργάτες, και φίλοι απ΄ όλη την Ελλάδα, προσωπικότητες της πολιτικής και της Τέχνης- τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, κατά την κηδεία του που έγινε στις 23.9.2018, στο εβραϊκό νεκροταφείο της Αθήνας.

Για τη ζωή και το έργο του Μωϋσή Κωνσταντίνη, για την προσφορά του στον Ελληνικό Εβραϊσμό και στην ευρύτερη κοινωνία, μίλησαν: ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών Μίνος Μωϋσής, ο οποίος τόνισε ότι ο Μ. Κωνσταντίνης υπήρξε ένας «πλήρης άνθρωπος» έχοντας επιτύχει και προσφέρει τα μέγιστα στην οικογένειά του, την κοινότητά του, την κοινωνία και την εργασία του, ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ Δαυίδ Σαλτιέλ ο οποίος αναφέρθηκε στην θητεία του Μ. Κωνσταντίνη στο ΚΙΣΕ αλλά και στην προσωπική τους φιλία, ο γιός του Άρης Κωνσταντίνης, ο οποίος τον αποχαιρέτισε εκ μέρους της οικογένειας μιλώντας για τη μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνει ο Μ.Κωνσταντίνης στα παιδιά και τα εγγόνια του, ο Σάββας Δάνδολος Γεν. Διευθυντής Εμπορικού Τμήματος ΕΛ.ΤΑ., ο οποίος μίλησε για το έργο του στον τομέα Φιλοτελισμού και στην ιστορία των Ελληνικών Ταχυδρομείων, η Διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου Ελλάδος Ζανέτ Μπαττίνου, εκ μέρους του προέδρου του ΕΜΕ Σαμουήλ Μάτσα, η οποία αναφέρθηκε στην αγάπη του Μ. Κωνσταντίνη για τη δημιουργία και το έργο του Μουσείου, και ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος αποχαιρέτισε τον φίλο Μ. Κωνσταντίνη με ένα ποίημα για το Ολοκαύτωμα.

Με συγκίνηση συνεχίζουμε τη δημοσίευση των συλλυπητηρίων μηνυμάτων που αποστέλλονται στο ΚΙΣΕ. Δείτε όλα τα μηνύματα εδώ.