Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος εκφράζει τον αποτροπιασμό σύσσωμου του Ελληνικού Εβραϊσμού και καταδικάζει απερίφραστα τον βανδαλισμό που υπέστη για ακόμη μία φορά το εβραϊκό νεκροταφείο Τρικάλων.

Συγκεκριμένα, οπαδοί του ρατσισμού και του αντισημιτισμού βεβήλωσαν και κατέστρεψαν οκτώ τάφους και επιτύμβιες στήλες -μεταξύ των οποίων οι δύο τάφοι των γονέων του προέδρου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Τρικάλων.

Σε συνέχεια της μήνυσης κατ΄ αγνώστων που κατέθεσε η  Ισραηλιτική Κοινότητα Τρικάλων, το ΚΙΣΕ καλεί τις διωκτικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τόσο για τη σύλληψη των ενόχων, όσο και για την προστασία του εβραϊκού νεκροταφείου της πόλης, το οποίο -πέρα από την ιερότητα του χώρου- συμβολίζει και την ιστορική παρουσία των Εβραίων στα Τρίκαλα.

Είμαστε βέβαιοι ότι τόσο οι δημοτικές Αρχές, όσο και  η κοινωνία των Τρικάλων δεν θα επιτρέψουν στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας να αλλοιώσουν την αρμονική συμβίωση του συνόλου των πολιτών των Τρικάλων ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκεύματος.

Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ

- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ WORLD JEWISH CONGRESS