Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1836 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕκδήλωση Μνήμης για τους Εσθήρ και Ιωσήφ Γκανή PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 23.9.2007 το Ίδρυμα "Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή", σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων, έκαναν μνημόσυνο στη Συναγωγή της πόλης για τους ευεργέτες του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων Εσθήρ και Ιωσήφ Γκανή .
    Κατά την τελετή χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Σ. Σπέγγος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία της δωρεάς της Ε. Γκανή και στη δράση του αντίστοιχου Ιδρύματος, ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλ. Καχριμάνης, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, τους στενούς δεσμούς Εβραίων και Χριστιανών της πόλης, ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. Μ. Κωσταντίνης, ο οποίος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως:
    "…Καρπός αυτού όλου του πνεύματος συμμετοχής που χαρακτηρίζει την εδώ εβραϊκή παρουσία είναι και η ίδρυση του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού Ιδρύματος Γκανή, του Ιωσήφ και Εσθήρ Γκανή", και ο πρόεδρος της Ι.Κ. Ιωαννίνων κ. Μ. Ελισάφ, ο οποίος μίλησε για την προσφορά των Γιαννιωτών Εβραίων σε όλους τους τομείς της πνευματικής, κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης της πόλης. Ακολούθησε ομιλία από το δάσκαλο κ. Γ. Σιομπότη με θέμα "Η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων στο χώρο και στο χρόνο"
.
    Στην τελετή, η οποία περιελάμβανε και θρησκευτική δέηση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Μ. Παντούλας, οι τέως δήμαρχοι Ιωαννίνων κ.κ. Σ. Παπασταύρου και Φ. Φίλιος, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ι. Γεροθανάσης, τοπικοί παράγοντες και πλήθος κόσμου.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae