Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2756 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ 5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2019 PDF Εκτύπωση E-mail

Η 27η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως «Ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος». Η ημερομηνία επιλέχθηκε, διότι, εκείνη την ημέρα του 1945, λίγο πριν τη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς απελευθερώθηκε από τον στρατό των συμμάχων. Επίσης το σχέδιο της απόφασης των Ηνωμένων Εθνών καλεί τα κράτη - μέλη να επεξεργαστούν προγράμματα εκπαίδευσης που θα μεταδώσουν στις μελλοντικές γενεές τα διδάγματα του Ολοκαυτώματος και θα βοηθήσουν να προλαμβάνονται πράξεις γενοκτονίας.

Την Παρασκευή  25 Ιανουαρίου 2019, στο πλαίσιο αυτής της ημέρας,  στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων διοργανώθηκε εκδήλωση που περιελάμβανε προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα την εξέγερση των Ελλήνων κρατουμένων στο στρατόπεδο του Άουσβιτς.

Ακολούθησε εκτενής  συζήτηση μαθητών/τριών και  εκπαιδευτικών μέσω φύλλου εργασίας και καταλήξαμε πως έχουμε καθήκον και ευθύνη  να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη και να μην επιτρέψουμε ποτέ  να συμβούν ξανά τέτοια εγκλήματα στην ανθρωπότητα. Οφείλουμε επίσης να υπερασπιζόμαστε με σθένος τη δημοκρατία, την ελευθερία  και την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Για το 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Γούλα Αθανασία, μαθήτρια της Γ΄τάξης

Πηγή: 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων & ηλκετρονική εφημερίδα trikalanews

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae