Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2823 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕκδήλωση του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι» PDF Εκτύπωση E-mail

Η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου, οργάνωσαν δίωρη εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των μαθητών για την προαναφερόμενη Ημέρα Μνήμης.

Αρχικά έγινε αναφορά από τη φιλόλογο του σχολείου κα Σχοινά στη μεγαλύτερη γενοκτονία που συνέβη στην παγκόσμια ιστορία κατά το δεύτερο μισό του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στην καρδιά της Ευρώπης. Τονίστηκε η επιλογή της Ειρήνης αντί του πολέμου, της αγάπης αντί του μίσους, της αδελφοσύνης αντί της ξενοφοβίας και η ανοχή στη διαφορετικότητα.

Ακολούθησε η προβολή βίντεο σχετικά με το θέμα με την επιμέλεια του κου Μπάτρα Β. και η εκδήλωση έκλεισε η χορωδία του σχολείου με την καθοδήγηση του μουσικού κου Μπάτρα Ι. με το τραγούδι «Άσμα Ασμάτων» από τον κύκλο τραγουδιών «Ματχάουζεν», σε ποίηση Ιάκωβου Καμπανέλη (κρατούμενος στο στρατόπεδο από το καλοκαίρι του 1943 έως τον Μάϊο του 1945) και μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Πηγή: Ηλεκτρονική εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΣ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae