Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1963 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠροβολή Ντοκιμαντέρ PDF Εκτύπωση E-mail
Στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Ιωαννίνων προβλήθηκαν στις 28.2.2007 δύο ντοκιμαντέρ πους σχετίζονται με τον εβραϊσμό της Β.Δ. Ελλάδος και το Ολοκαύτωμα . Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν και συζητήθηκαν με τους δημιουργούς τους:
    - Το ντοκιμαντέρ "Χαιρετισμούς στο Νησί μου", του Ισαάκ Ντόστη που αναφέρεται στο Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Κέρκυρας.
    - Το promo του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ "Προσκύνημα στα Γιάννινα", που αναφέρεται στους Εβραίους από τα Γιάννινα που εγκαταστάθηκαν στη πόλη της Νέας Υόρκης και αναβιώνουν τις μνήμες τους από τη γενέτειρά τους και το Ολοκαύτωμα.


    Το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξαν νέοι, που με δική τους πρωτοβουλία οργάνωσαν και παρευρέθηκαν σε εκδήλωση-συζήτηση για τον Εβραϊσμό της Ελλάδος, το Ολοκαύτωμα και τη στάση των υπολοίπων Ελλήνων κατά το διωγμό, ήταν ιδιαίτερα ελπιδοφόρο.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae