Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1535 επισκέπτες και 7 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕκδηλώσεις για τον Γιοσέφ Ελιγιά στα Γιάννενα PDF Εκτύπωση E-mail
  Το ΚΙΣ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Τμήμα Πολιτισμού της Νομαρχίας Ιωαννίνων για την εκπόνηση προγράμματος πολιτιστικών και επιστημονικών εκδηλώσεων με θέμα τον ποιητή Γιοσέφ Ελιγιά. Οι εκδηλώσεις, που προβλέπεται ότι θα πραγματοποιηθούν στα Γιάννενα κατά το τελευταίο 10ήμερο του Οκτωβρίου, θα περιλαμβάνουν έκθεση με το έργο του Ελιγιά και φωτογραφικό υλικό από την εβραϊκή συνοικία και τη ζωή της Κοινότητας την εποχή που έζησε ο ποιητής, επιστημονικό συμπόσιο πάνω στην ποίηση του Ελιγιά, εκδηλώσεις με παλιούς Γιαννιώτες -Εβραίους και Χριστιανούς- με ιδιαίτερη αναφορά στον αποδεκατισμό της Κοινότητας από τους Ναζί, επισκέψεις στη Συναγωγή και την εβραϊκή συνοικία της πόλης κ.ά.
    Για την οριστικοποίηση και την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων συνεργάζονται, εκτός από το ΚΙΣ και τη Νομαρχία, το Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η Ισραηλιτική Κοινότητα της πόλης, η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών, ο Σύλλογος Παλιών Γιαννιωτών, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και η Εταιρεία Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου.
    Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί εγκαίρως στα "Νέα μας" για την ενημέρωση των ομοθρήσκων και την υποστήριξη αυτής της αξιόλογης πρωτοβουλίας της Νομαρχίας Ιωαννίνων.


 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae