WJC, 14.3.2019: Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC) καταδικάζει το βανδαλισμό του Μνημείου Ολοκαυτώματος στην πόλη των Τρικάλων το οποίο εγκαινιάστηκε πριν από τέσσερις μήνες και είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Εβραίων που εκτοπίστηκαν στο Αουσβιτς κατά το Ολοκαύτωμα.  

«Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι Μνημεία αφιερωμένα στη μνήμη των εβραίων που δολοφονήθηκαν από τους Ναζί γίνονται στόχος εκείνων που εκφράζουν το ίδιο μίσος το οποίο αφάνισε σχεδόν όλον τον εβραϊκό πληθυσμό κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και περισσότερο αδιανόητο το γεγονός πως τέτοιου είδους βανδαλισμοί γίνονται τόσο συχνά και έχουν γίνει συνήθεια», δήλωσε o διευθύνων σύμβουλος και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του WJC Ρόμπερτ Σίνγκερ.

«Πριν από δύο μήνες βεβηλώθηκε το εβραϊκό Μνημείο της Θεσσαλονίκης, για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, ένα από τα πολλά Μνημεία στην Ελλάδα που έχουν γίνει στόχος του περασμένους μήνες. Πρέπει να συνεχίσουμε να κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνουμε σαφές ότι αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι πράξεις κραυγαλέου μίσους και χρειάζονται την άμεση προσοχή μας», δήλωσε ο κ. Σίνγκερ.

«Καλούμε τις Αρχές να κάνουν ό,τι είναι δυνατό όχι μόνο για να εντοπίσουν και να οδηγήσουν στη δικαιοσύνη αυτούς που ευθύνονται γι΄ αυτά τα περιστατικά, αλλά να θέσουν σε λειτουργία τους κατάλληλους μηχανισμούς, ώστε να σταματήσουν αυτές οι αντισημιτικές ενέργειες μια για πάντα», πρόσθεσε ο κ. Σίνγκερ. 

ΠΗΓΗ: WJC, 14.3.2019