Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1943 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗ Ίδρυση του Εβραϊκού Μουσείου στα Γιάννενα PDF Εκτύπωση E-mail
Την Κυριακή 15-10-2000 έγινε η τοποθέτηση της μεζουζά στο υπό ίδρυση Εβραϊκό Μουσείο Ιωαννίνων, παρουσία των μελών της Κοινότητάς μας και των Αθηναίων φίλων του Μουσείου. Μία πινακίδα στην είσοδο γράφει "Εβραϊκό Μουσείο Ιωαννίνων". Τοποθετήθηκε η μεζουζά στην εσωτερική πόρτα από τον κ. Σ. Κοέν και διαβάστηκε η καθιερωμένη προσευχή. Η συγκίνηση όλων ήταν μεγάλη. Ένα Μουσείο στα Γιάννενα! Κάτι που έλειπε. Ένα μουσείο για να θυμίζει στον κόσμο και στις επερχόμενες γενεές, ότι η Ισραηλιτική Κοινότητα Ιωαννίνων υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει. Ξεχυθήκαμε όλοι να περιεργαστούμε το χώρο ο οποίος είναι καλός, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμη για την ολοκλήρωσή του. Θέληση και υπομονή υπάρχουν. Αρχικά μας μίλησε ο κ. Ηλίας Νεγρίν, ο οποίος είχε συλλάβει και την ιδέα της ιδρύσεως του Μουσείου και αναφέρθηκε στους σκοπούς, που αφορούν στην διατήρηση της μνήμης του παρελθόντος, στη διάσωση της παλαιάς Γιαννιώτικης εβραϊκής κουλτούρας έτσι ώστε να διαφυλαχθεί για πάντα η πολιτισμική παρουσία της κοινότητάς μας. Ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν, Αθηναίους και Γιαννιώτες, στην επιτυχία του έργου. Στη συνέχεια μίλησαν ο κ. Ιωσήφ Βεντούρα και ο κ. Ζακίνος Χαζάν, οι οποίοι προέτρεψαν για συμπαράσταση όλων και ευχήθηκαν τη μελλοντική επιτυχία του έργου. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Η κα Νίνα Νεγρίν έκλεισε την ωραία αυτή εκδήλωση μιλώντας για το ιστορικό του υπό ίδρυση Μουσείου και ευχήθηκε επιτυχία ζητώντας την υποστήριξη όλων, πνευματική και υλική, έτσι ώστε να επιτύχει η σημαντική αυτή προσπάθεια.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae