Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2076 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜπαρ Μιτσβά στην Γιαννιώτικη Συναγωγή PDF Εκτύπωση E-mail
Κανείς δε θυμάται εδώ και πόσα χρόνια είχε να γίνει τελετή Μπαρ Μιτσβά στην Ιερή Συναγωγή των Ιωαννίνων . Κι όμως, χάρις στην ευγενική πρωτοβουλία της "Κehila Kedosha Jannina" και της Ένωσης Αμερικανών Φίλων του Ελληνικού Εβραϊσμού και ειδικότερα του κ. Ι. Ντόστη και της κας Μ. Χαντάντ, το Σάββατο 5.8.2000, άνοιξε η Συναγωγή για να υποδεχθεί μέλη της "Κehila" από τις ΗΠΑ, εκδρομείς από την Αθήνα και εκπροσώπους των τοπικών Αρχών που παρευρέθηκαν στην τελετή ενηλικίωσης του Max Kleiner, απόγονου της οικογένειας Καμπελή των Ιωαννίνων. Οι παρευρεθέντες παρακολούθησαν τη λειτουργία του Σαμπάτ και άκουσαν τον νεαρό Μax στην ανάγνωση του αποσπάσματος της Τορά και του ευχήθηκαν "Μαζαλ Τοβ". Η συγκίνηση όλων ήταν μεγάλη όση και η χαρά των μελών της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων για το σημαντικό αυτό γεγονός. Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Ι. Μπαττίνος προσέφερε στον νεαρό εορτάζοντα ένα χρυσό Μαγκέν Νταβίντ, ενώ εκ μέρους του ΚΙΣ του δωρήθηκε το βιβλίο της Αγκαντά.
    Η εκδήλωση τελείωσε με γεύμα που παρέθεσε η οικογένεια για τους παρευρισκόμενους κατά το οποίο προσφέρθηκε στην Ι.Κ. Ιωαννίνων από την "Kehila" και την Ενωση Φίλων δωρεά 10.000 δολαρίων για τη συντήρηση του εβραϊκού νεκροταφείου της πόλης.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae