Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2252 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΟΑ 2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Την Κυριακή 4.5.2008 η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών τίμησε τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στο χώρο του εβραϊκού τμήματος του Γ΄ νεκροταφείου Νίκαιας. Τη σεμνή και συγκινητική τελετή παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Στεφάνια στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος κατέθεσαν ο Δήμαρχος Νίκαιας κ. Στ. Μπενετάτος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων Αντιδήμαρχος κ. Ν. Βαφειάδης, ο κ. Αλί Γιαχία, πρέσβης του Ισραήλ, η κα Μ. Ναχμία, Πρόεδρος της ΄Ενωσης Ομήρων Ισραηλιτών Ελλάδος, ο κ. Β. Αλμπάλας πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών, ο κ. Α. Φόρνης, αντιπρόεδρος του Κ.Ι.Σ. ο κ. Μ. Μάισης, πρόεδρος της Ι.Κ. Χαλκίδας, ο κ. Η. Νεγρίν εκ μέρους του Ο.Π.Α.Ι.Ε., ο κ. Σ. Μπακόλας εκ μέρους των Ισραηλιτών που συμμετείχαν στην Εθνική Αντίσταση, ο κ. Δ. Σαμουήλ για το Σύλλογο Ελλήνων Εβραίων Βετεράνων του Πολέμου 1940-'44, η κα Μπ. Ααρών εκ μέρους της Β΄ Γενιάς Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, η κα Σ. Κοέν εκ μέρους της Εβραϊκής Νεολαίας και τέλος μαθητές από το Εβραϊκό Σχολείο.

Μετά το άναμμα των κεριών της Μενορά, η τελετή άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση, που έψαλαν οι Ραββίνοι της Ι.Κ. Αθηνών κύριοι Αράρ και Μιζάν.

Για το Ολοκαύτωμα μίλησαν ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου και ο καθηγητής του Ε.Μ.Π. κ. Μ. Σαμουηλίδης, εκπρόσωπος του Συλλόγου Β΄ Γενιάς Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Εβραϊκού Σχολείου Φ. Ναχμία, Μ. Ταμπάχ και Ν. Ταραγάν και η κατάθεση στεφανιών μετά την οποία τα παιδιά του Σχολείου προσέφεραν ανθοδέσμες στους Ομήρους.
    Η τελετή ολοκληρώθηκε με τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae