Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 5035 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΖΗΣΑΝΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

H «Through the Lens of Faith» (Μέσα από τους Φακούς της Πίστης) αποτελείται από μια σειρά ατσάλινων πάνελ, ύψους τριών μέτρων το καθένα, τοποθετημένων στις δύο πλευρές ενός μονοπατιού κοντά στο Μνημείο του Άουσβιτς.

Υπαίθρια εγκατάσταση για να δείξει τις φωτογραφίες επιζήσαντων από το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς-Μπίρκεναου που τράβηξε η Κάριλ Ένγκλαντερ (Caryl Englander) σχεδίασε ο γνωστός σε εμάς από το Εβραϊκό Μουσείο του Βερολίνου Ντάνιελ Λίμπεσκιντ (Daniel Libeskind).

H «Through the Lens of Faith» (Μέσα από τους Φακούς της Πίστης) αποτελείται από μια σειρά ατσάλινων πάνελ, ύψους τριών μέτρων το καθένα, τοποθετημένων στις δύο πλευρές ενός μονοπατιού κοντά στο Μνημείο του Άουσβιτς. Τα πάνελ φέρουν καθρέφτη στην πίσω πλευρά, αντανακλώντας τον περιβάλλοντα χώρο και συμβολίζοντας την πνευματική ελευθερία.

«Δεν μπορούμε να καταλάβουμε τα εκατομμύρια που δολοφονήθηκαν στο Ολοκαύτωμα, αλλά μπορούμε να καταλάβουμε την ιστορία ενός ανθρώπου» είπε ο Λίμπεσκιντ. «Αυτή η έκθεση φέρνει στο επίκεντρο τις ιστορίες αυτών που επέζησαν, ενώ υφαίνει τις προσωπικές αφηγήσεις τους στο περιβάλλον του στρατοπέδου συγκέντρωσης και της σύγχρονης ζωής» πρόσθεσε.

Η Ένγκλαντερ φωτογράφισε επιζήσαντες του Άουσβιτς-Μπίρκεναου σε διάστημα τριών χρόνων. Τα 21 πορτρέτα είναι Εβραίοι, Πολωνοί, Ρωμαιοκαθολικοί και Σίντι (Ρομά της Κεντρικής Ευρώπης). Η φωτογραφία του καθενός είναι τοποθετημένη στο πάνελ, πίσω από ένα μαύρο υάλινο κάλυμμα στο οποίο έχει χαραχτεί η προσωπική αφήγηση της εμπειρίας του στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και του πώς διατήρησε την πίστη του. Το μαύρο υάλινο κάλυμμα μπορεί να ανοιχτεί για να αποκαλύψει το πορτρέτο, καθένα των οποίων τραβήχτηκε με τους εικονιζόμενο στο σπίτι του. Κάποιοι έχουν σηκώσει τα μανίκια για να δείξουν το τατουάζ με τον «σειριακό αριθμό» τους.

Τα εγκαίνια της εγκατάστασης έγιναν την 1η Ιουλίου 2019, ενόψει του εορτασμού των 75 χρόνων της απελευθέρωσης του στρατοπέδου Άουσβιτς-Μπίρκεναου στις 27 Ιανουαρίου του 1945 από τον Κόκκινο Στρατό.

Πηγή: in.gr, 1.8.2019 / ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae