Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2118 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕγκαίνια της Συναγωγής στο "ΡΕΣΤΕΙΟΝ" PDF Εκτύπωση E-mail
  Με μία ιδιαίτερα λαμπρή, χαρούμενη και συγκινητική τελετή έγιναν, την Κυριακή 3.12.2006, τα εγκαίνια της Συναγωγής "Μπετ Ελ" , που λειτουργεί εντός του Κέντρου Φιλοξενίας Ηλικιωμένων "Ρέστειον".
    Τους προσκεκλημένους υποδέχθηκε η κα Μπέλλα Ρέστη, ευεργέτης του Γηροκομείου, καθώς και μέλη του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ισραηλιτών Αθηνών.
    Με χαρακτηριστικό τελετουργικό και με τη συνοδεία μουσικής, από τρεις μουσικούς που ήρθαν από το Ισραήλ για την τελετή, έγινε η εισαγωγή του Σέφερ Τορά στο Εχάλ της Συναγωγής του "Ρέστειον". Στην τελετή χοροστάτησαν οι Ραββίνοι κ.κ. Ιακώβ Αράρ και Ισαάκ Μιζάν.
    Με μουσική, τραγούδια και χορό και με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων έγιναν οι επτά περιφορές του Σέφερ Τορά (Ακαφότ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του Κ.Ι.Σ. κ. Μ. Κωνσταντίνη, τον πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βεν. Αλμπάλα και τον πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου Ισραηλιτών Αθηνών κ. Ζακ Αλαζράκη. Στα παιδιά μοιράστηκαν δώρα, μικρά ομοιώματα Σέφερ, τα οποία παρακίνησαν το ενδιαφέρον τους κι έκαναν τη συμμετοχή τους ενεργότερη.


    Κατά την εκδήλωση, την οποία παρουσίασε ο διευθυντής του "Ρέστειον" κ. Μόνης Χαλέγουα, έγινε και η τελετή τοποθέτησης της Μεζουζά στην είσοδο της Συναγωγής. Τη Μεζουζά τοποθέτησε ο κ. Σαμ Φάις χάρη στην ευγενική δωρεά του οποίου πραγματοποιήθηκε η Συναγωγή "Μπετ Ελ"
.

    Το κύριο χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η εορταστική χαρμόσυνη ατμόσφαιρα και η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Παιδιά και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συγκινητική και πρωτότυπη τελετή, να προσφέρουν χαρά στους τροφίμους του Γηροκομείου και να στηρίξουν το έργο του.

Από την εορταστική είσοδο του Σέφερ στο "Ρέστειον"
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae