Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2053 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ "ΑΘΗΝΑ 2004" ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail
Ο δήμαρχος Ψυχικού κ. Ερωτόκριτος Νεόφυτος, συνοδευόμενος από τον κ. Γ. Βαλεντή που είχε την πρωτοβουλία για τον εορτασμό του Χανουκά στον οικείο Δήμο, επισκέφτηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2005 το πάρκο "Αθήνα 2004", στο Τσουρ Μωσέ, στο Ισραήλ. Ο Δήμαρχος Ψυχικού επισκέφθηκε το Ισραήλ συμμετέχοντας στη Διεθνή Συνάντηση Δημάρχων. Το πάρκο ειρήνης "Αθήνα 2004", έκτασης 40 στρεμάτων, δημιουργήθηκε με την ευκαιρία των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας πριν από ένα χρόνο, ως σύμβολο των ισχυρών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ, με πρωτοβουλία του ελληνο-ισραηλινού αρχιτέκτονα Ηλία Μεσσίνα, την χορηγία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος και δωρεές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πάρκο εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο 2004 από τον Ελληνα πρέσβη στο Ισραήλ κ. Παναγιώτη Ζωγράφο, παρουσία επισήμων και κοινού από την Ελλάδα και το Ισραήλ.
Το Τσουρ Μωσέ, ένα χωριό δίπλα στην πόλη Νετάνυα, ιδρύθηκε από Ελληνες Εβραίους τη δεκαετία του 1930. Κατοικείται από Ελληνες και είναι γνωστό μέχρι σήμερα στο Ισραήλ ως το "ελληνικό χωριό".


 
Ο Δήμαρχος κ. Νεόφυτος δίπλα στο δέντρο και την τιμητική πλάκα
που φυτεύτηκε στο όνομά του στο πάρκο "Αθήνα 2004", στο χώρο
"Δίκαιοι των Εθνών". Ο κ. Νεόφυτος, όπως και όλα τα μέλη του Δ.Σ.
του Δήμου Ψυχικού, τιμήθηκαν στο μέρος αυτό μαζί με άλλους
επιφανείς Ελληνες οι οποίοι με τις πράξεις τους βοηθάνε στη
δημιουργία δεσμών αγάπης και φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και του
Ισραήλ, των Ελλήνων και των Εβραίων.


 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae