Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2464 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ PDF Εκτύπωση E-mail
Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών είχαν μια ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στο Προεδρικό Μέγαρο.
Κατά τη συνάντηση, που διήρκεσε 45', ο κ. Κων. Στεφανόπουλος δέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα τα παιδιά του σχολείου μας και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις που του υπέβαλαν. Οι μαθητές μας επιδεικνύοντας άριστη διαγωγή έκαναν ερωτήσεις που απεδείκνυαν το υψηλό επίπεδο ωριμότητας και μόρφωσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαντώτας σε ερώτηση μαθητή εάν θα ήταν έτοιμος να επισκεφθεί το σχολείο μας, υποσχέθηκε ότι εάν προσκληθεί με χαρά θα τους συναντήσει και πάλι στο σχολείο μας.
Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Γ. Κανέλος επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μεταφρασμένη έκδοση της ωδής "Ασμα Ασμάτων" και δύο μαθήτριες του προσέφεραν ένα καλάθι με παραδοσιακούς καρπούς του Του-Μπισβάτ και δύο επεξηγηματικά έντυπα του κέντρου Εβραϊκής Επιμόρφωσης της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια τα παιδιά τραγούδησαν ένα εβραϊκό τραγούδι για το Του-Μπισβάτ, εξήγησαν στον Πρόεδρο την οικολογική και θρησκευτική σημασία της γιορτής αποσπώντας τα θερμά συγχαρητήρια του κ. Στεφανόπουλου.

 

 


 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae