Στις 22 Δεκεμβρίου 2022 η Ι.Κ. Αθηνών γιόρτασε το Χανουκά με εκδήλωση στη Συναγωγή. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μήνυμα της Γ.Γ. του Κοινοτικού Συμβουλίου κας Ντέλιας Αλχανάτη, στα ελληνικά και στα εβραϊκά, μιας και παρευρέθησαν πολλοί Ισραηλινοί που ζουν στην Αθήνα από την ομάδα των ΜΑΖΙ.  Ακολούθησε το Νέρ Λι Νέρ Λι από τον τενόρο κ. Ισαάκ Σασσών και ένα δρώμενο για τους Μακαβαίους από τον κ. Ζακ Σούση και την κα Βίκυ Κωστή. Στη συνέχεια άναψαν σταδιακά τα πέντε κεριά της Χανουκιγιά στη Συναγωγή οι: κ.κ. Μπέντζι Μπατής, Danielle Farache, Ντάνυ Αμαρίλιο, Tzlil Mactuby και Λίλιαν Ταμπάχ, οι οποίοι αφιέρωναν σε κάθε κερί ένα βιβλικό στίχο σχετικό με το φως, στα ελληνικά ή στα εβραϊκά, με αντίστοιχη μετάφραση από τον Αντιπρόεδρο του Κ.Σ. κ. Μόνις Χαλέγουα. Εκ μέρους του ΚΙΣΕ παρέστησαν ο αντιπρόεδρος κ. Μάνος Αλχανάτης, ο Γ. Γραμματέας κ. Βίκτωρ Ελιέζερ και ο Γ. Ταμίας κ. Ντάννυ Μπεναρδούτ. 

Την εκδήλωση πλαισίωσε ο μουσικός Μάρτυ Αϊζενστάιν με γνωστές μελωδίες του Χανουκά στα ελληνικά, στα εβραϊκά και στα Λαντίνο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με το άναμμα των κεριών της μεγάλης Χανουκιγιά στην οδό Μελιδόνη από τον Πρόεδρο της Ι.Κ. Αθηνών κ. Αλβέρτο Ταραμπουλούς, τον Γ.Γ. του ΚΙΣΕ κ. Βίκτωρ Ελιέζερ, τον Γ.Γ. Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή, τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Νόαμ Κατς και την Πρόεδρο της WIZO κα Γκρατσιέλα Μπουρλά-Κωνσταντίνη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με  το Μάοζ Τσούρ, με λαχταριστούς λουκουμάδες, κρασί και  ζεστή σοκολάτα!