Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2465 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ B'NAI B'RITH PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 3 Ιουλίου 2009, ο πρόεδρος του διεθνούς B'nai B'rith κ. Μοσέ Σμιθ επισκέφτηκε το Βόλο όπου είχε συνάντηση με την Ισραηλιτική Κοινότητα. Ο κ. Σμιθ παρακολούθησε τη λειτουργία του Σαμπάτ στη Συναγωγή, ενώ αργότερα παρέστη σε Καπαλάτ Σαμπάτ, που διοργάνωσε προς τιμήν του η Ι.Κ. Βόλου, στην αυλή του Κοινοτικού Κέντρου. Στην εκδήλωση παρέστησαν μέλη της Κοινότητας, ο εκπρόσωπος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Ζήκος Παρέντε, ο οποίος επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον κ. Σμιθ, καθώς και ο ομογενής κ. Ασσέρ Ματαθίας με τη σύζυγό του.  

 

 

Με την έναρξη της εκδήλωσης, κ. Βίκτωρ Σακκής ανάγνωσε το βιογραφικό του προέδρου του διεθνούς B’nai B’rith. Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών καλωσόρισε τον επίσημο προσκεκλημένο τονίζοντας τη σημασία της δράσης του Μπενέ Μπερίτ για το καλό του Εβραϊσμού, και στη συνέχεια του επέδωσε το βιβλίο του Δημοτικού Κέντρου Ιστορίας & Τεκμηρίωσης με την ιστορία του Βόλου, που περιλαμβάνει εκτενή αναφορά στην ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας, καθώς και το βιβλίο, έκδοση της Κοινότητας, που επιμελήθηκαν οι Κυρίες της Κοινότητας και αναφέρεται στην ιστορία των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας (και τα δύο σε αγγλική έκδοση). Για τον κ. Σμιθ μίλησε επίσης ο παλιός Βολιώτης  κ.  Ασσέρ Ματαθίας.
Από την πλευρά του, ο κ. Σμιθ εξέφρασε την ευχαρίστησή του από την υποδοχή της Κοινότητας και υποσχέθηκε ότι η συνεργασία με την Κοινότητα θα συνεχιστεί.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου επέδωσε, εκ μέρους της Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη, τις τιμητικές διακρίσεις στους ομήρους επιζώντες των γερμανικών στρατοπέδων, κα Ζουλή Κοέν (παρέλαβε η κόρη της Έστερ), κα Λουίζα Οβαδία (παρέλαβε η κόρη της Λούνα) και κ. Ντίνο Μάτσα.
Εκ μέρους των ομήρων η κα Λούνα Κοέν, σε σύντομη ομιλία της, τόνισε πως η μνήμη του Ολοκαυτώματος πρέπει να διατηρηθεί. 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae