Στις 12 Οκτωβρίου 2009 έγινε στην Αθήνα, στην Παλαιά Βουλή, η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Λιόλιου, Σκιές της πόλης, αναπαράσταση του διωγμού των Εβραίων της Βέροιας. Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος και οι εκδόσεις «Ευρασία». Για το βιβλίο μίλησαν, ο κ. Θάνος Βερέμης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Νίκος Μπακουνάκης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» και επίκουρος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και ο συγγραφέας κ. Γιώργος Λιόλιος, δικηγόρος.

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ. κ. Μωϋσής Κωνσταντίνης και τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Σταύρος Ζουμπουλάκης, διευθυντής του περιοδικού «Νέα Εστία».
Το βιβλίο, όπως τόνισαν οι ομιλητές, εκτός από την τεκμηριωμένη παρουσίαση των όσων συνέβησαν κατά το διωγμό των Εβραίων στη Βέροια, αποτελεί ένα ευρύτερο κοινωνικό μελέτημα για την ιστορία των Εβραίων της περιοχής. Το βιβλίο είναι χωρισμένο σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Στις δύο πρώτες ενότητες περιέχονται στοιχεία για το χρονικό του διωγμού των Εβραίων κατά τη Γερμανική Κατοχή, καθώς και το Ολοκαύτωμα στα ναζιστικά στρατόπεδα. Στις δύο τελευταίες ενότητες καταγράφονται μαρτυρίες κατοίκων της Βέροιας και γίνεται αναφορά στην επιστροφή των επιζώντων.