Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2490 επισκέπτες και 2 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΓΩΓΩΝ ΑΘΗΝΩΝ & ΧΑΝΙΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 9.4.2010,  η Ι.Κ. Αθηνών, σε ειδική εκδήλωση του Καμπαλάτ Σαμπάτ, πραγματοποίησε την τελετή αδελφοποίησης των Συναγωγών Ετς Χαγίμ Αθηνών και Ετς Χαγίμ Χανίων, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Ελληνικού Εβραϊσμού προς τη Συναγωγή των Χανιών, μετά από τον διπλό εμπρησμό της στις 5 και 16 Ιανουαρίου 2010.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο Ραββίνος Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ εξήγησε τη σημασία των λέξεων «Ετς Χαγίμ», οι οποίες σημαίνουν «Δέντρο ζωής» που για την εβραϊκή θρησκεία είναι η Τορά.

Στη συνέχεια μίλησαν ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βεναιμίν Αλμπάλας για τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κοινότητα σχετικά με την απόφαση για την αδελφοποίηση των Συναγωγών καθώς και ο διευθυντής της Συναγωγής Χανίων κ. Νίκος Σταυρουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό των εμπρησμών και στις προσπάθειες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η Συναγωγή όπως πριν.  Το πρακτικό της Αδελφοποίησης αναγνώστηκε από τον κ. Σάκη Λεών. Στην τελετή το Κ.Ι.Σ. εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Μώρις Μαγρίζο.     

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae