Στις 11.4.2010, η Ι.Κ. Αθηνών διοργάνωσε τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Σοά που έγινε στο εβραϊκό νεκροταφείο στη Νίκαια. 
Κατά την τελετή οι Ραββίνοι Αθηνών κ. Ιακώβ Αράρ και Ισαάκ Μιζάν έψαλαν επιμνημόσυνη δέηση, στη μνήμη των 6.000.000 Εβραίων θυμάτων του Ναζισμού, μεταξύ των οποίων και 60.000 Έλληνες Εβραίοι.

  
Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Έντυ Μωυσής, μέλος της Εβραϊκής Νεολαίας Αθηνών, ο οποίος στην ομιλία του επεσήμανε ότι η μεγάλη οικονομική κρίση που βιώνουμε έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται δραματικά στην Ευρώπη τα ρατσιστικά κρούσματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η καλλιεργούμενη ξενοφοβία αναδεικνύει νέους στόχους και ο αντισημιτισμός βρίσκει πρόσφορο έδαφος στην αδιαφορία των λαών που έχουν τα δικά τους προβλήματα να λύσουν».
Ακολούθησε η ενδιαφέρουσα ομιλία του προέδρου του Συλλόγου «Απόγονοι Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Β΄ Γενιά» κ. Μάριου Σούση, ο οποίος τόνισε πως δεν πρέπει να ξεχάσουμε όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος, διότι η λήθη οδηγεί στην επανάληψη τέτοιων γεγονότων. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανάγνωση, από τις εκπροσώπους της Νεολαίας κα Σαρίνα Μιζάν και Καρολίνα Μιζάν, των 108 ονομάτων των παιδιών που στις 2 Απριλίου 1944, μεταξύ άλλων Αθηναίων, επιβιβάστηκαν σε τρένο από την Αθήνα με προορισμό το Άουσβιτς.
Η τελετή ολοκληρώθηκε με καταθέσεις στεφάνων.