Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1981 επισκέπτες και 5 μέλη συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΣΟΑ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 13.4.2010, η Ι.Κ. Λάρισας διοργάνωσε μια λιτή τελετή για την Ημέρα Μνήμης της Σοά που ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Ραββίνο Λάρισας, κ. Ηλία Σαμπετάι και το άναμμα των κεριών, στη μνήμη των θυμάτων της Σοά, από τους επιζώντες ομήρους, οι οποίοι δημιούργησαν κλίμα συγκίνησης στην κατάμεστη Συναγωγή.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος κ. Συμεών Ι. Φρανσές. Αναφερόμενος στα γεγονότα που έμελλαν να αποτελέσουν τη σκοτεινότερη σελίδα της ιστορίας, ανέλυσε τη μεθόδευση του διωγμού κατά των Εβραίων από τους Ναζί, μίλησε για την αδιαφορία και τη συνενοχή πολλών λαών και ηγετών, τόνισε την υποχρέωσή μας να θυμόμαστε τους «Δικαίους των Εθνών» που βοήθησαν στη διάσωση πολλών Εβραίων, ενώ δεν παρέλειψε να στιγματίσει τα φαινόμενα άρνησης του Ολοκαυτώματος στην εποχή μας. Τέλος, αναφέρθηκε στους σκοπούς του Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος – Β΄ Γενιά και κυρίως στο Πρόγραμμα «Ανάκτηση και Καταγραφή των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος» του Ιδρύματος Γιαντ Βασέμ, μέσω του οποίου ο Σύλλογος Απογόνων, που το υλοποιεί στη χώρα μας, έχει καταφέρει να καταχωρήσει στη βάση δεδομένων του Ιδρύματος περίπου 20.000 θύματα από την Ελλάδα. «Κάθε Εβραίος που χάθηκε στο Ολοκαύτωμα» τόνισε ο κ. Σ. Φρανσές «δικαιούται μνημόνευση στην Αιωνιότητα, αφού δεν αξιώθηκε ταφή». Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος του Συλλόγου Β΄ Γενιάς, κ. Μάριος Σούσης, ο οποίος, με μια σύντομη ομιλία, θύμισε γεγονότα τραγικά, αλλά και ηρωικά και σκληρές αλήθειες, που συνδέονται με το Ολοκαύτωμα. Ενός λεπτού σιγή έκλεισε την εκδήλωση, ενός λεπτού περισυλλογή και μνήμη, ελάχιστος φόρος τιμής σε εκατομμύρια αθώους νεκρούς.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae