Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1631 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ της ΣΟΑ 2010 PDF Εκτύπωση E-mail
Η εκδήλωση της Ι.Κ. Βόλου για την Ημέρα Μνήμης της Σοά έγινε στη Συναγωγή, στις 11.4.10, με τη συμμετοχή των μελών της Κοινότητας. 
Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν οι κύριοι Μωρίς Φρανσές και Μάκης Μωυσής. Τα κεριά άναψε ο κ. Ντίνος Μάτσας, όμηρος των ναζιστικών στρατοπέδων.
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία της κας Λουΐζας Κονέ, η οποία αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης της Μνήμης του Ολοκαυτώματος μέσα από τις μαρτυρίες των επιζώντων και τη σημασία της εκπαίδευσης σε μια εποχή που γνωρίζουμε νέα επίθεση του αντισημιτισμού από πολλές πλευρές. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην υπόθεση Πλεύρη και την ανάγκη συμπαράταξης και αντίδρασης του εβραϊκού και του δημοκρατικού κόσμου στην αθώωση του ναζιστή από την ελληνική δικαιοσύνη.  
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae