Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1855 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΙΤΣΑ, ΜΠΥΡΑ και... ΤΑΙΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

 Μετά την ανακαίνιση το 2010 του Πνευματικού Κέντρου της Κοινότητας Λάρισας και την εγκατάσταση (χάρη σε δωρεές των οικογενειών Ρόζας Μισδραχή-ΗΠΑ και Αλέγρης Σασών), ενός πλήρους οπτικοακουστικού συστήματος, η Επιτροπή Πνευματικής Δράσης είχε την ιδέα να κάνει τη Λέσχη ένα όμορφο, άνετο και ζεστό στέκι, για τακτικές συναντήσεις. Η πρόσκληση ήταν σαφής: «Αφορμή για κάθε συνάντησή μας θα είναι η προβολή, στη μεγάλη οθόνη μας, μιας ενδιαφέρουσας ταινίας, την οποία θα απολαμβάνουμε όλοι μαζί, τρώγοντας ποπ-κορν και πίτσες και πίνοντας τις μπυρίτσες μας, όπως δηλαδή θα κάναμε στο σπίτι μας, με καλή παρέα! Γέλια ή κλάματα (ανάλογα με το έργο), κουβεντούλα και κάθε είδους σχολιασμός της ταινίας… επιβάλλονται!»

Κάπως έτσι γεννήθηκε ο θεσμός «Πίτσα, μπύρα και ταινία!», που ήδη γέμισε ευχάριστα δύο κυριακάτικα απογεύματα, για πολλά μέλη της Κοινότητας. Είναι μεγάλη χαρά, για το Συμβούλιο και τις Επιτροπές της Κοινότητας, να βλέπουν ότι οι προσπάθειές τους βρίσκουν ανταπόκριση και αγκαλιάζονται με ενθουσιασμό. Κι αυτό που πιο πολύ μας άρεσε ήταν η σύνθεση της παρέας που συγκεντρώθηκε. Από τα πιο ηλικιωμένα μέλη της Κοινότητάς μας, μέχρι μικρά παιδιά, τα οποία μάλιστα παρακολούθησαν τις ταινίες με πολύ ενδιαφέρον και συζήτησαν μετά τις απόψεις τους! Καθώς όμως το καλοκαιράκι μας χτυπά ήδη την πόρτα κι επειδή δεν διαθέτουμε θερινό κινηματογράφο, δώσαμε το επόμενο ραντεβού για … πίτσα, μπύρα και ταινία, το φθινόπωρο. 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae