Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2400 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 29.5.2010, στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης των Εφόρων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και της επίσκεψης του Μάικλ και της Κίττυ Δουκάκη για την επέτειο των 10 ετών από την ίδρυση της έδρας «Μάικλ Δουκάκη» στο ACT, έγιναν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Ingle Hall που είναι αφιερωμένη στους Εβραίους μαθητές και αποφοίτους του «Ανατόλια» που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Στην τελετή εγκαινίων έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με τα ονόματα των Εβραίων μαθητών που φοίτησαν στο Σχολείο πριν το Ολοκαύτωμα.
Σε μια δεύτερη τελετή στο ανοιχτό αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Ελευθεριάδης έγιναν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας στη μνήμη όλων των μαθητών και του προσωπικού του «Ανατόλια» που έπεσαν θύματα της ανθρώπινης βιαιότητας κατά τον 20ο αιώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πίνακα δωρητών του Stavros Niarchos Foundation Challenge Grant στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων Raphael Hall. Η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων δωρητών. 
Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια των τελετών απηύθυναν, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» κ. Hans Giesecke, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων του Κολλεγίου κ. Jack Clymer, ο κ. Μάικλ και η κα Κίττυ Δουκάκη, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του «Ανατόλια» κ. Γιώργος Λυσσαρίδης.
 
Στη φωτογραφία: Το ζεύγος Δουκάκη (δεξιά) με τον κ. Σαλτιέλ και τον κ. Clymer. Αριστερά ο πρόεδρος του Ανατόλια και ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας κ. Κονταξιάν.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae