Στις 29.5.2010, στα πλαίσια της καθιερωμένης συνάντησης των Εφόρων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια και της επίσκεψης του Μάικλ και της Κίττυ Δουκάκη για την επέτειο των 10 ετών από την ίδρυση της έδρας «Μάικλ Δουκάκη» στο ACT, έγιναν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Ingle Hall που είναι αφιερωμένη στους Εβραίους μαθητές και αποφοίτους του «Ανατόλια» που χάθηκαν στο Ολοκαύτωμα. Στην τελετή εγκαινίων έγιναν και τα αποκαλυπτήρια της πλάκας με τα ονόματα των Εβραίων μαθητών που φοίτησαν στο Σχολείο πριν το Ολοκαύτωμα.
Σε μια δεύτερη τελετή στο ανοιχτό αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης Ελευθεριάδης έγιναν τα αποκαλυπτήρια πλακέτας στη μνήμη όλων των μαθητών και του προσωπικού του «Ανατόλια» που έπεσαν θύματα της ανθρώπινης βιαιότητας κατά τον 20ο αιώνα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι την προηγούμενη μέρα έγιναν τα αποκαλυπτήρια του πίνακα δωρητών του Stavros Niarchos Foundation Challenge Grant στο κτίριο πολλαπλών χρήσεων Raphael Hall. Η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης συγκαταλέγεται μεταξύ των κύριων δωρητών. 
Χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια των τελετών απηύθυναν, ο πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου «Ανατόλια» κ. Hans Giesecke, ο πρόεδρος του Συμβουλίου των Εφόρων του Κολλεγίου κ. Jack Clymer, ο κ. Μάικλ και η κα Κίττυ Δουκάκη, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και ο αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του «Ανατόλια» κ. Γιώργος Λυσσαρίδης.
 
Στη φωτογραφία: Το ζεύγος Δουκάκη (δεξιά) με τον κ. Σαλτιέλ και τον κ. Clymer. Αριστερά ο πρόεδρος του Ανατόλια και ο πρόεδρος της Αρμενικής Κοινότητας κ. Κονταξιάν.