Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2437 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΗΡΟΥΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 9.7.10, ο Σύλλογος Απογόνων Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, υλοποιώντας την απόφαση του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης να χορηγήσει βοηθήματα στους επιζώντες των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης που ζουν στην Αθήνα, διοργάνωσε εκδήλωση στο Κέντρο Φιλοξενίας «Ρέστειον» για την επίδοση των βοηθημάτων. Διατέθηκε το εγκεκριμένο από την Ι.Κ.Θ. ποσό των 62.000 ευρώ, το οποίο διανεμήθηκε σε 31 ομήρους. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του αντιπροέδρου του Συλλόγου της Β΄ Γενιάς κ. Συμεών Φρανσές. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Β΄ Γενιάς κ. Μάριος Σούσης στην ομιλία του ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης για αυτή την πρωτοβουλία. Στη συνέχεια μίλησε η ελεγκτής της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κα Ανίτα Πίντο (φωτογραφία), η οποία τόνισε το ενδιαφέρον και τη σημασία που δίνει η Ι.Κ.Θ. στους ομήρους. Ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της Ι.Κ.Θ. Στην εκδήλωση το Κ.Ι.Σ.Ε. εκπροσωπήθηκε από τη γενική γραμματέα κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν, η οποία στο χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Ανάλογες πράξεις ενισχύουν τους δεσμούς μεταξύ των αδελφών Κοινοτήτων και καταδεικνύουν το έμπρακτο ενδιαφέρον που υπάρχει για τη στήριξη των ομοθρήσκων, ιδιαίτερα στην περίοδο της έντονης οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα μας». Ακολούθησε η επίδοση των επιταγών στους δικαιούχους, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι από την πρωτοβουλία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης και από τη θερμή υποδοχή που τους επεφύλαξαν οι διοργανωτές. Ακολούθησε Καμπαλάτ Σαμπάτ και δεξίωση που ήταν ευγενική προσφορά του «Ρέστειον». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα από την χορωδία της Ι.Κ. Αθηνών.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae