Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2416 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜνημόσυνο πεσόντων στην Αντίσταση PDF Εκτύπωση E-mail
Με πρωτοβουλία του δημάρχου Γραβιάς κ. Αθαν. Μανανά, του προέδρου του τοπικού διαμερίσματος Καλοσκοπής κ. Δημ. Τσιαμπά και της προέδρου του Συλλόγου "Η Αγία Τριάς" κας Βούλας Γρηγοροπούλου τελέστηκε στις 16.6.2008 επιμνημόσυνη δέηση , στο μνημείο των 33 πεσόντων Ελλήνων ανταρτών του Ε.Λ.Α.Σ. κατά τη μάχη με τους Γερμανούς, στις 5.1.1944, στην "Αγία Τριάδα" Καλοσκοπής Φωκίδος. Στη μάχη μετείχαν και Έλληνες Εβραίοι Αντιστασιακοί μεταξύ των οποίων αναφέρονται οι ακόλουθοι: Ροβέρτος Μητράνης, 26 ετών, φοιτητής της ιατρικής από τις Σέρρες, Δαβίδ Ρούσσο, με το ψευδώνυμο "Δαβίδ", 19 ετών από την Αθήνα και ο Δαβίδ Κοέν, με το ψευδώνυμο "Βενιαμίν", 18 ετών από την Πρέβεζα. Κατά την εκδήλωση έγιναν ομιλίες, κατάθεση στεφάνων και εκφώνηση των ονομάτων των πεσόντων. Το Κ.Ι.Σ. απέστειλε μήνυμα προς τους διοργανωτές.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae