Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1134 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ PDF Εκτύπωση E-mail
Το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη σταυροδρόμι των Πολιτισμών»,που διοργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, προκήρυξαν διαγωνισμό για τη συγγραφή εργασίας με θέμα «Εβραϊκοί τόποι της Θεσσαλονίκης». Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος φοιτητές – φοιτήτριες ελληνικών πανεπιστημίων και ΤΕΙ που βρίσκονται σε προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο.
Η εργασία πρέπει να έχει έκταση 3-5.000 λέξεις. Η προσέγγιση του θέματος μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε επιστημονική σκοπιά, π.χ. της ιστορίας (κοινωνική ιστορία, ιστορία της Τέχνης, πολιτισμική ιστορία, κ.ά), της Κοινωνιολογίας, της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, της Αρχιτεκτονικής, της Φιλολογίας, της Μουσειολογίας, της Πολιτικής Επιστήμης και των θετικών επιστημών.
Το χρηματικό έπαθλο για τις τρεις καλύτερες είναι: 1ο βραβείο 1.500 ευρώ, 2ο βραβείο 1.000 ευρώ και 3ο βραβείο 500 ευρώ.              
Πέραν των τριών που θα βραβευθούν χρηματικά, θα κληθούν να παρουσιαστούν δημόσια, σε ημερίδα που θα διοργανωθεί στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας τον Οκτώβριο του 2011, οι 10 αρτιότερες εργασίες. Στα πλαίσια της ημερίδας θα απονεμηθούν και τα χρηματικά έπαθλα.
Η αποστολή των εργασιών θα πρέπει να γίνει ηλεκτρονικά μέχρι τις 30 Μαΐου 2011 στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .   
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae