Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2742 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ 2011 PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 29 και 30 Ιανουαρίου 2011, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ισραηλιτική Κοινότητα τίμησαν την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος.

Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην ασφυκτικά γεμάτη Εκκλησία της Αμιάντου Συλλήψεως της Παναγίας σε συνεργασία και με την ομάδα «Πολυπολιτισμικός Διάλογος», με τη συμμετοχή της Χορωδίας της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, του μουσικού συνόλου «Salonica» και της μεσοφώνου κας Δήμητρας Καλαϊτζή-Τηλικίδου σε έργα J.S. Bach, D. Shostakovich, D. Williams κ.ά. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στις Αδελφές του Ελέους του Ελληνογαλλικού Κολλεγίου Καλαμαρί, οι οποίες διέσωσαν εβραιόπουλα από τις διώξεις των Ναζί. Μεταξύ άλλων μίλησε και η διασωθείσα από τις μοναχές κα Ρένα Σιακή – Μόλχο που διηγήθηκε πώς σώθηκε με τη βοήθεια των Αδελφών. 

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ολοκαυτώματος, στην Πλατεία Ελευθερίας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Αυτοδιοίκησης, των διπλωματικών αρχών, καθώς και πλήθους κόσμου. Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ήταν ο υφυπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων κ. Γ. Μαγκριώτης, ο οποίος στην προσφώνησή   του τόνισε την ανάγκη αποδοχής της διαφορετικότητας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην εποχή που ζούμε. Προσφωνήσεις απηύθυναν επίσης ο πρέσβης του Ισραήλ κ. Α. Μέκελ, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Π. Ψωμιάδης, ο αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Α. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γ. Μπουτάρης και ο πρόεδρος του Κ.Ι.Σ.Ε. και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δ. Σαλτιέλ.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae