Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2634 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ για τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 22 Μαΐου 2011, η Ι.Κ. Θεσσαλονίκης διοργάνωσε στο Εβραϊκό Mουσείο Θεσσαλονίκης κύκλο ομιλιών με τίτλο «Νεότερες έρευνες για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης». Κατά την εκδήλωση παρουσιάστηκαν, από τους ίδιους τους δημιουργούς τους, πολύ πρόσφατες πανεπιστημιακές μελέτες σχετικές με την ιστορία, τον πολιτισμό και τη γλώσσα των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Τζουμάκης παρουσίασε τη μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία του με θέμα «Ο εβραϊκός πληθυσμός της Θεσσαλονίκης και η εκπαίδευσή του πριν και μετά την ενσωμάτωση της πόλης στο ελληνικό κράτος», η αρχιτέκτονας κα Φωτεινή Κωνσταντινίδου παρουσίασε την ερευνητική εργασία που πραγματοποίησε για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ με θέμα «Η οικιστική εξέλιξη των Εβραίων της Θεσσαλονίκης» και τέλος η ιστορικός τέχνης κα Άνχελα Μαρία Αρμπελαέθ μίλησε για τα «Μονοπάτια της ζωής», από στοιχεία που συνέλεξε ύστερα από έρευνα για τη συγκέντρωση, τον εντοπισμό, τη διάσωση και τη διάδοση της ισπανοεβραϊκής παράδοσης και γλώσσας.         
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae