Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1679 επισκέπτες και 8 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Έντονα αντισημιτικό (και όχι μόνο) γκραφίτι καλύπτει μεγάλο τμήμα του τοίχου της υπόγειας διάβασης της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως που οδηγεί στην κεντρική λεωφόρο της Νέας Ιωνίας της Αθήνας. Οι σχετικές φωτογραφίες τέθηκαν υπόψη του ΚΙΣΕ, το οποίο αντέδρασε με αμεσότητα απευθύνοντας έγγραφο στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 προς τον δήμαρχο Νέας Ιωνίας κ. Ηρ. Γκότση. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του: «…Σε αυτή τη σύνθεση γκραφίτι καθυβρίζονται οι Εβραίοι ως θρησκευτική οντότητα και ως κοινωνική παρουσία, καθώς επίσης και Έλληνες πολιτικοί. Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την απάλειψη των αντικοινωνικών και αντεθνικών αυτών συνθημάτων».

Με το ΚΙΣΕ επικοινώνησε ο αντιδήμαρχος κ. Παν. Κωστάκης, ενημερώνοντας ότι θα γίνουν ενέργειες για την απάλειψη του προσβλητικού γκραφίτι και το βάψιμο του τοίχου, κάτι που τελικά έγινε λίγες μέρες μετά.

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae