Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2092 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΜΗΝΥΜΑΤΑ για την ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Δήλωση του υπουργού Εξωτερικών κ. Σταύρου Δήμα  

«Την 27η Ιανουαρίου, επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου του Άουσβιτς, Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος και Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Ηρώων και Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος, τιμούμαι τη μνήμη των εκατομμυρίων θυμάτων του ειδεχθέστερου εγκλήματος της σύγχρονης ιστορίας και επαναλαμβάνουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας για την αποτροπή παρόμοιων γεγονότων στο μέλλον.
Είναι χρέος μας να διατηρούμε ζωντανή, από γενιά σε γενιά, την μνήμη των εγκλημάτων αυτών που κλόνισαν την ανθρωπότητα, ώστε να μην επιτρέψουμε ποτέ να επαναληφθούν. Η λήθη μπορεί να αποβεί τόσο μοιραία, όσο τα ίδια τα απεχθή αυτά εγκλήματα. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα, ως χώρα της οποίας η ακμάζουσα Εβραϊκή κοινότητα σχεδόν αφανίστηκε από τα εγκλήματα του ναζισμού, έδωσε πρόσφατα τη δυνατότητα της επανάκτησης της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους πολίτες του Ισραήλ την κατείχαν στο παρελθόν και την απώλεσαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, συμβάλλοντας έτσι στην αναζωογόνηση των δεσμών με την ιστορική αυτή κοινότητα.
Οφείλουμε, κάθε ένας από εμάς και η διεθνής κοινότητα στο σύνολό της, να καταπολεμούμε τη μισαλλοδοξία και τις διακρίσεις σε όποια μορφή κι αν εμφανίζονται και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών».

Μήνυμα του προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Γιώργου Παπανδρέου   

«Στη σημερινή ημέρα μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, οφείλουμε να αναλογιστούμε τα ιστορικά διδάγματα αυτής της αποτρόπαιης γενοκτονίας. Να αναλογιστούμε όλα τα θύματα, όπως και τους Έλληνες Εβραίους που χάθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οφείλουμε να αναλογιστούμε όλους όσους σήμερα είναι θύματα ρατσισμού, διακρίσεων και ξενοφοβίας».

«Και στην εποχή μας συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, ενώ οι διακρίσεις και ο ρατσισμός κρύβουν τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα ανισότητας και προνομίων και υπονομεύουν δημοκρατικούς θεσμούς και ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν μπορούμε να σιωπούμε», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγοντας ότι «πρέπει να εμπνευστούμε από όσους ηρωικά αντιστάθηκαν, για να είναι επίκαιρο το "ποτέ δεν ξεχνώ"». 
 

Μήνυμα των "Οικολόγων Πράσινων"

«Η σημερινή μέρα μνήμης μας γεμίζει αποφασιστικότητα να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε κρούσμα μισαλλοδοξίας, ρατσισμού και αντισημιτισμού, ενάντια σε κάθε θεωρία συνωμοσίας αλλά και σε κάθε απόπειρα νοσταλγών του φασισμού να σπείρουν κηρύγματα μίσους και να κατασκευάσουν αποδιοπομπαίους τράγους».

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae