Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1653 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΜνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Ιωακείμ PDF Εκτύπωση E-mail
  Στις 26.11.2006 τελέστηκε, στον ιερό ναό του Αγ. Βασιλείου, στο Βόλο, μνημόσυνο για τον μακαριστό επί Κατοχής Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιωακείμ. Στην επιμνημόσυνη τελετή παρέστησαν τα μέλη του Δ.Σ. της Ι.Κ. Βόλου, ο επίτιμος πρόεδρος και μέλη της Κοινότητας.
    Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο έργο του Ιωακείμ και δεν παρέλειψε να τονίσει τη δράση του επί Κατοχής υπέρ των Εβραίων της πόλης. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών έκανε εκτενή αναφορά στη συμβολή του Μητροπολίτη Ιωακείμ στη διάσωση Εβραίων του Βόλου κατά τη Γερμανική Κατοχή. "Κάθε χρόνο νιώθουμε την υποχρέωση αλλά και την ανάγκη να παραβρισκόμαστε στο μνημόσυνο του Μητροπολίτη Ιωακείμ, ο οποίος συνέβαλε στη διάσωσή μας με αποτέλεσμα ο Νομός μας να έχει τις μικρότερες απώλειες εβραϊκού πληθυσμού κατά την Κατοχή", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολομών, τονίζοντας ότι η φωτογραφία του Μητροπολίτη κοσμεί τα Γραφεία της Κοινότητας όχι μόνον ως ένδειξη ευγνωμοσύνης αλλά και για να προκαλεί το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Τέλος, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου ανακοίνωσε δωρεά της Κοινότητας στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη.
    Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Μητροπολίτη Ιωακείμ από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και τον πρόεδρο της Ι.Κ. Βόλου.
    Στην συνέχεια οι εκπρόσωποι της Ι.Κ. Βόλου παρέστησαν στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης κατά τις οποίες ο πρόεδρος της Κοινότητας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae