Στις 24.2.2012, οι εκδόσεις «Στοχαστής» και το βιβλιοπωλείο «Μπατσιούλας», παρουσίασαν το νέο βιβλίο «Κάποτε στην Άρτα» του συγγραφέα κ. Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη. Η εκδήλωση, η οποία έγινε στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Μπατσιούλας» τελούσε υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Στο βιβλίο γίνεται μία νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν της παλαιότατης αυτής επαρχιακής πόλης, μέσα από την οποία διαφαίνονται η συγκίνηση και ο σεβασμός με τα οποία προσεγγίζεται το πάλαι ποτέ τοπικό εβραϊκό στοιχείο, που υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της για αιώνες, έως ότου ξεριζωθεί ολοκληρωτικά από το Γερμανό κατακτητή, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο έχει μυθιστορηματική πλοκή, όπου φαντασία και πραγματικότητα εμπλέκονται έτσι ώστε να δυσκολεύεται ο αναγνώστης να διακρίνει πότε ζει γεγονότα αληθινά και πότε ταξιδεύει στα φτερά της φαντασίας του συγγραφέα.

Το ΚΙΣΕ στην παρουσίαση εκπροσωπήθηκε από τη γεν. γραμματέα κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν, η οποία στην ομιλία της τόνισε τις αρετές του βιβλίου, όπου προεξέχουσα θέση έχει η διάθεση του συγγραφέα να συμφιλιώσει, βασιζόμενος πάντα σε πραγματικά στοιχεία, τον Αρτινό του σήμερα με το παρελθόν του και να τονίσει τις αρμονικές σχέσεις των κατοίκων της Άρτας με τους Εβραίους συμπολίτες τους, σπάζοντας ίσως ταμπού και προκαταλήψεις που έχουν προκύψει από την άγνοια της ιστορίας μας και τη λήθη που σκεπάζει γεγονότα και εποχές, ηθελημένα ή μη, κανείς δεν μπορεί να το πει.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Φιλίππου, την ηθοποιό κα Χριστίνα Ανδρέου, η οποία ανέγνωσε κείμενο του συγγραφέα κ. Κώστα Καλφόπουλου και την κα Χρυσούλα Ματσαγκάνη, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το έργο. Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον συγγραφέα και διευθυντή των εκδόσεων «Στοχαστής» και του περιοδικού «Τετράδια» κ. Λουκά Αξελό.