Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1179 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log in



ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ του ΒΙΒΛΙΟΥ "ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ" PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 24.2.2012, οι εκδόσεις «Στοχαστής» και το βιβλιοπωλείο «Μπατσιούλας», παρουσίασαν το νέο βιβλίο «Κάποτε στην Άρτα» του συγγραφέα κ. Ελπιδοφόρου Ιντζέμπελη. Η εκδήλωση, η οποία έγινε στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Μπατσιούλας» τελούσε υπό την αιγίδα του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Στο βιβλίο γίνεται μία νοσταλγική αναδρομή στο παρελθόν της παλαιότατης αυτής επαρχιακής πόλης, μέσα από την οποία διαφαίνονται η συγκίνηση και ο σεβασμός με τα οποία προσεγγίζεται το πάλαι ποτέ τοπικό εβραϊκό στοιχείο, που υπήρξε αναπόσπαστο κομμάτι της για αιώνες, έως ότου ξεριζωθεί ολοκληρωτικά από το Γερμανό κατακτητή, κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το βιβλίο έχει μυθιστορηματική πλοκή, όπου φαντασία και πραγματικότητα εμπλέκονται έτσι ώστε να δυσκολεύεται ο αναγνώστης να διακρίνει πότε ζει γεγονότα αληθινά και πότε ταξιδεύει στα φτερά της φαντασίας του συγγραφέα.

Το ΚΙΣΕ στην παρουσίαση εκπροσωπήθηκε από τη γεν. γραμματέα κα Ντόνα-Λίλιαν Καπόν, η οποία στην ομιλία της τόνισε τις αρετές του βιβλίου, όπου προεξέχουσα θέση έχει η διάθεση του συγγραφέα να συμφιλιώσει, βασιζόμενος πάντα σε πραγματικά στοιχεία, τον Αρτινό του σήμερα με το παρελθόν του και να τονίσει τις αρμονικές σχέσεις των κατοίκων της Άρτας με τους Εβραίους συμπολίτες τους, σπάζοντας ίσως ταμπού και προκαταλήψεις που έχουν προκύψει από την άγνοια της ιστορίας μας και τη λήθη που σκεπάζει γεγονότα και εποχές, ηθελημένα ή μη, κανείς δεν μπορεί να το πει.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον συγγραφέα κ. Φίλιππο Φιλίππου, την ηθοποιό κα Χριστίνα Ανδρέου, η οποία ανέγνωσε κείμενο του συγγραφέα κ. Κώστα Καλφόπουλου και την κα Χρυσούλα Ματσαγκάνη, η οποία διάβασε αποσπάσματα από το έργο. Ο συντονισμός της εκδήλωσης έγινε από τον συγγραφέα και διευθυντή των εκδόσεων «Στοχαστής» και του περιοδικού «Τετράδια» κ. Λουκά Αξελό.         
 

 

 

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae