Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 827 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΕΠIΣΚΕΨΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ JFNA PDF Εκτύπωση E-mail

Από τις 29 Απριλίου έως τις 6 Μαΐου 2012 πολυμελής αντιπροσωπεία νέων της Οργάνωσης των Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βορείου Αμερικής (JFNA) του τμήματος Young Leadership Program επισκέφθηκαν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.  

Οι 45 εκπρόσωποι της JFNA ξεκίνησαν  την επίσκεψή τους από τη Θεσσαλονίκη, όπου συναντήθηκαν με το δήμαρχο κ. Γ. Μπουτάρη, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο οποίο υπάρχει και μία μόνιμη έκθεση για την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκαν το Μνημείο Ολοκαυτώματος και περιηγήθηκαν στα εβραϊκά αξιοθέατα της πόλης.  Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επιμνημόσυνη δέηση που έγινε από τον Ραββίνο Θεσσαλονίκης κ. Ελιάου Σιτρίτ στον χώρο του παλαιού σιδηροδρομικού σταθμού όπου υπάρχει αναθηματική πλάκα αφιερωμένη στους Εβραίους της πόλης που το 1943 εκτοπίστηκαν από εκεί με τα τραίνα του θανάτου για το Άουσβιτς. Τα μέλη της αντιπροσωπείας συναντήθηκαν επίσης με τον πρόεδρο του ΚΙΣΕ και της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Δαυίδ Σαλτιέλ, ο οποίος τους μίλησε για την για την ανθούσα εβραϊκή Κοινότητα που υπήρχε πριν από το Ολοκαύτωμα, καθώς και με μέλη της Κοινότητας Θεσσαλονίκης, κυρίως επιζώντες του Ολοκαυτώματος και απογόνους θυμάτων, οι οποίοι μοιράστηκαν μαζί τους τις εμπειρίες τους. Ακολούθησε επίσκεψη στη Βέροια και στη Βεργίνα όπου επισκέφθηκαν τα αξιοθέατα.    

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας συνεχίστηκε από τις 2 Μαΐου 2012 στην Αθήνα, όπου επισκέφθηκαν το Εβραϊκό Σχολείο, την Συναγωγή και το Μνημείο Ολοκαυτώματος και  συναντήθηκαν με εκπροσώπους της Κοινότητας, της Επιτροπής Περίθαλψης και της Νεολαίας, με τους οποίους, μεταξύ άλλων, συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην Ελλάδα.                

Η επίσκεψη των ξένων συνεχίστηκε με περιήγηση στο Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος, που ολοκληρώθηκε με τη συγκινητική ομιλία της κας Ρόζας Ασσέρ-Πάρδο, η οποία μοιράστηκε μαζί τους τις εμπειρίες της ως κρυμμένο παιδί κατά τη διάρκεια της Κατοχής. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο της Ακρόπολης και ξεναγήθηκε στα ιστορικά αξιοθέατα της Αθήνας.
Η επίσκεψη των εκπροσώπων της JFNA ολοκληρώθηκε με αποχαιρετιστήριο δείπνο.   
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae