Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1578 επισκέπτες και 8 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ CHAIM HERZOG "ΟΙ ΑΡΑΒΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ" PDF Εκτύπωση E-mail

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012 έγινε στο θέατρο της Σχολής Μωραΐτη η παρουσίαση της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Chaim Herzog «Οι Αραβοϊσραηλινοί πόλεμοι». Στην εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων της Σχολής Μωραΐτη και τον εκδοτικό οίκο «Λιναίος», μίλησαν ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης, ο μεταφραστής και εκδότης του έργου κ. Μάρκελλος Λιναίος και η  κα Μαίη Ζαννή, πολιτικός επιστήμονας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Την παρουσίαση του βιβλίου προλόγισαν ο πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα κ. Άριε Μέκελ και η γεν. γραμματέας του Κ.Ι.Σ.Ε. κα Λίλιαν Καπόν.

Ο κ. Μέκελ στην ομιλία του αναφέρθηκε στο πολυσχιδές πολιτικό και στρατιωτικό έργο και στην ξεχωριστή προσωπικότητα του Chaim Herzog, ο οποίος χρημάτισε Πρόεδρος του Ισραήλ (1983-1993), ενώ προηγουμένως είχε υπηρετήσει ως πρέσβης του Ισραήλ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και ως υποστράτηγος στον ισραηλινό στρατό, ενώ είχε επίσης διατελέσει διοικητής της ισραηλινής Στρατιωτικής Υπηρεσίας Πληροφοριών. Η κα Καπόν επισήμανε τη συμβολή του συγκεκριμένου έργου στην ιστορική γνώση και σημείωσε ότι καλύπτει ένα κενό στη σχετική βιβλιογραφία που υπάρχει στην ελληνική γλώσσα. Στη συνέχεια, ο κ. Μάζης μίλησε για τη νέα εποχή που έχει χαραχτεί στις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις και για τους παράγοντες που συνδέουν τις δύο χώρες και ευνοούν την περαιτέρω συνεργασία. Ο κ. Λιναίος αναφέρθηκε διεξοδικά σε όλους τους πολέμους, τις διενέξεις και τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν μεταξύ Ισραηλινών και Αράβων από το 1948 μέχρι σήμερα και, τέλος, η κα Μαίη Ζαννή μίλησε για την αναγνώριση του Ισραήλ από την Ελλάδα το 1990.     
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae