Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1014 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΣΟΑ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail

Tα παιδιά του εβραϊκού σχολείου Λάρισας ήταν φέτος οι πρωταγωνιστές στην Ημέρα Μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Με την καθοδήγηση της άξιας δασκάλας τους, κας Ρίφκας Βαρούχ, έδωσαν μια πολύ ξεχωριστή νότα στις δύο αυτές εκδηλώσεις, καθώς συνδύασαν πολύ επιτυχημένα την ζωντάνια και το ταλέντο τους με την ευαισθησία και τη συγκίνηση.

Η τελετή της Γιομ Ασοά έγινε την Τρίτη 24.4.2012 στη Συναγωγή και άρχισε με την ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή του ανάμματος των κεριών, στη μνήμη των 6.000.000 θυμάτων, από τη μοναδική πλέον επιζήσασα των στρατοπέδων στη Λάρισα, κα Νάκη Μπέγα. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Ραβίνο Λάρισας κ. Ηλία Σαμπετάι. Αμέσως μετά ο πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης κ. Βίκτωρ Μισδραχής διάβασε το μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη φετινή επέτειο του Ολοκαυτώματος, που είναι αφιερωμένη στα παιδιά – θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, δίνοντας έτσι τη σκυτάλη στα σημερινά παιδιά, απογόνους των τραγικών μαρτύρων. Οι μικροί μαθητές του εβραϊκού σχολείου Λάρισας, μπήκαν στη Συναγωγή κρατώντας πλακάτ με τα φρικτά ονόματα των στρατοπέδων θανάτου και, αφού τα περιέφεραν στο χώρο, τα παρέδωσαν στα χέρια των γονιών και των παππούδων τους. Στη συνέχεια πήραν θέση στο βήμα της Συναγωγής και με αξιοθαύμαστη για την ηλικία τους σοβαρότητα και ευαισθησία, διάβασαν κείμενα παιδιών που έζησαν τον τρόμο του Ναζισμού, ενώ τα πιο μικρά παιδιά έκλεισαν την παρουσίαση με ένα υπέροχο ποίημα για την ειρήνη. Τέλος, πήραν ξανά στα χέρια τους τα πλακάτ και ανεβαίνοντας μπροστά στο Αρόν Ακόντες, τα γύρισαν από την άλλη μεριά, όπου ήταν γραμμένο το «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», το οποίο και βροντοφώναξαν μαζί με όλους τους παριστάμενους, κλείνοντας με αυτό το αισιόδοξο μήνυμα τη συγκινητική εκδήλωση.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae