Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2658 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΑΠΟΝΟΜΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΕ ΦΟΙΤΗΤΕΣ PDF Εκτύπωση E-mail

Στις 28 Μαΐου 2012, για τέταρτη συνεχή χρονιά, διοργανώθηκε εκδήλωση στο αμφιθέατρο «Σαράτση» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κατά την οποία δοθήκαν από την Ι.Κ. Βόλου τέσσερις υποτροφίες σε αριστούχους φοιτητές μέλη πολύτεκνων οικογενειών.Τρεις από τις υποτροφίες -ύψους 1.000 ευρώ η κάθε μία-, έγιναν με την ευγενική χορηγία του κ. Ζαχαρία Σακκή, δωρητή της Ι.Κ. Βόλου και μία των 500 ευρώ έγινε από την κα Λούνα Κοέν, μέλος της Κοινότητας.

Η εκδήλωση άρχισε με ομιλία του Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ο οποίος ευχαρίστησε και επαίνεσε την Ι.Κ. Βόλου για τη σημαντική αυτή ενέργεια, η οποία όπως τόνισε «αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση». Επίσης  επεσήμανε πως η Ι.Κ. Βόλου δραστηριοποιείται σημαντικά στην κοινωνική ζωή της πόλης και είναι ο μοναδικός φορέας που αναλαμβάνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.  Ακολούθησε ο χαιρετισμός του προέδρου της Ι.Κ. Βόλου κ. Μαρσέλ Σολομών, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους.  Στη συνέχεια έγινε μία σύντομη αναφορά από τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας στο Μιλάνο, κ. Νικόλαο Βελλητσιώτη, στον κ. Ζαχαρία Σακκή και ανακοίνωσε ότι για τα επόμενα πέντε χρόνια έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια για τη χορήγηση υποτροφιών κάτι που θα γίνει σε συνεργασία με την Ι.Κ. Βόλου και την Ελληνική Κοινότητα του Μιλάνου.

Ακολούθησε η απονομή των υποτροφιών στους Αναστασία Καψάλη, από το Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Κασσιανή Ιακωβάκη, από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Πολυξένη Ανδρονίκου, από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας, & Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και στον Κωνσταντίνο Μπραντίτσα, από το Τμήμα Κτηνιατρικής. Μαζί με την υποτροφία δόθηκε στους φοιτητές το βιβλίο «Μια Ζώη -100 χρόνια» του Ζαχαρία Σακκη και μία αναμνηστική περγαμηνή από τον Πρύτανη, τον πρόεδρο της Ι.Κ. Βόλου, τον κ. Ζαχαρία Σακκή και την κα Λούνα Κοέν.  
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του αναπληρωτή καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου Μπενέκου, ο οποίος αναφέρθηκε  στην από πολλών ετών πολύπλευρη κοινωνική συνεισφορά της Ι.Κ. Βόλου.  
 
Ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση έδωσε το μουσικό σύνολο της κας Χριστίνας Μαργαρίτου, καθηγήτριας Μουσικής, που μαζί με πέντε μαθήτριές της απέδωσαν τραγούδια με τις μελωδικές τους φωνές.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρύτανης και οι αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου, ο αντιπρόεδρος του ΚΙΣΕ και πρόεδρος της Ι.Κ. Λάρισας κ. Μωρίς Μαγρίζος, το μέλος του Δ.Σ. της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης κ. Ζήκος Παρέντε, η Εντεταλμένη Σύμβουλος του ΟΠΑΙΕ κα Αννίτα Πίντο, μέλη της Ι.Κ. Βόλου και πλήθους κόσμου. 
Η εκδήλωση καλύφθηκε εκτενώς από τον τοπικό Τύπο.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae