Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1830 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 16.9.12 ξεκίνησε στην Κοινότητά μας η περίοδος των εορτών με τα Σελιχώτ της παραμονής του Ρος Ασανά και στις 17.9.12, έγινε η πρωινή λειτουργία στη Συναγωγή από τους κ. Ισχακή και Κοέν, την οποία παρακολούθησαν πολλά μέλη της Ι.Κ. Χαλκίδας. 
Για το Κιπούρ ήρθε στη Χαλκίδα ο Ραβίνος κ. Μέντελ Χέντελ. Οι λειτουργίες ξεκίνησαν το πρωί της παραμονής, στις 25.9.12, με τον χαζάν κ. Κοέν και συνεχίστηκαν το βράδυ και ανήμερα σε κλίμα κατάνυξης όπως αρμόζει στην ημέρα. Για την γιορτή του Κιπούρ μίλησε η κα Νεχαμά Χέντελ. Το απόγευμα για τη λειτουργία της Νεϊλά, η Συναγωγή ήταν κατάμεστη από κόσμο, που ήρθε να  παρακολουθήσει την ειδική αυτή λειτουργία. Φέτος είχαμε και τα όμορφα προσευχολόγια για τη Νεϊλά, μία νέα έκδοση που μετέφρασε στα ελληνικά, επιμελήθηκε και χρηματοδότησε ο Ραβίνος Αθηνών κ. Ισαάκ Μιζάν. Με τη λήξη της γιορτής, όπως κάθε χρόνο, οι παρευρισκόμενοι έκοψαν τη νηστεία στον προαύλιο χώρο της Συναγωγής με γλυκά που προσέφερε η οικογένεια Μέντελ και αναψυκτικά που προσέφερε η Κοινότητα.
Λίγες μέρες μετά γιορτάσαμε το Σουκώτ. Οι άντρες της Κοινότητας έφτιαξαν τη Σουκά και τη στόλισαν με μυρτιές, καλάμια και φρούτα. Τα μέλη της Κοινότητας απόλαυσαν για δύο βράδια στη Σουκά το παραδοσιακό δείπνο που προσέφεραν η Κοινότητα καθώς και οι κυρίες.
Η αυλαία των εορτών του φθινοπώρου έπεσε στις 8.10.12 με το Σιμχά Τορά. Έγινε η προσευχή αρβίτ από τους κ. Ισχακή και Κοέν και ακολούθησαν οι καθιερωμένες περιφορές των Σεφαρείμ με τα κεράκια αναμμένα, τραγουδώντας τους ύμνους της γιορτής. Το φως των κεριών συμβολίζει το φως της Τορά του Νόμου που ζεσταίνει τις καρδιές μας και μας καθοδηγεί στη διάρκεια του ταξιδιού μας σ΄ αυτή τη ζωή. Καθώς κλείνουμε τον κύκλο της Τορά διαβάζοντας την τελευταία περικοπή της, ξεκινάμε ευθύς αμέσως νέο κύκλο από το «Μπερεσίτ». Αυτό γίνεται από τους δύο Γαμπρούς της Τορά (Χατανείμ) που και φέτος ήταν οι κ.κ. Ιωσάς Καταλάν και Ζακ Μάισης.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae