Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 858 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ Ε. ΦΡΑΝΚΟ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Την 1η Δεκεμβρίου 2012, ο Δήμος Καστοριάς για να τιμήσει τη συγγραφέα κα Εσθήρ Φράνκο, η οποία κατάγεται από την Καστοριά, διοργάνωσε εκδήλωση στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου για την παρουσίαση του βιβλίου της «Το Παιχνίδι των ρόλων και η δεύτερη γενιά του Ολοκαυτώματος».     
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης μίλησαν για το βιβλίο και τη συγγραφέα ο δικηγόρος κ. Αναστάσιος Καρβουνίδης, ο επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Αλβανός Ραϋμόνδος, ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Νίκος Ζάϊκος και ο έφορος του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης Δρ. Ευάγγελος Χεκίμογλου.
Στην εκδήλωση το ΚΙΣΕ εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Μώρις Μαγρίζο, ο οποίος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία και τους συμβολισμούς που έχει το βιβλίο τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η Εσθήρ Φράκνο, μέσα από την προσωπική της αναζήτηση, μας δίνει ένα σπάνιο για την ελληνική βιβλιογραφία ντοκουμέντο: προσεγγίζει τα δύσκολα ζητήματα που κλήθηκαν να επιλύσουν οι επιζήσαντες Εβραίοι και η δεύτερη γενιά του Ολοκαυτώματος: ζητήματα ταυτότητας, συνείδησης, αποδοχής. Παράλληλα, θίγει τα μεγάλα θέματα του αντισημιτισμού, της συλλογικής μνήμης, της συλλογικής ευθύνης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης ή απόρριψης».
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae