Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2702 επισκέπτες και 4 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΑΝΟΥΚΑ 2012 PDF Εκτύπωση E-mail
Το απόγευμα του Σαββάτου 8 Δεκεμβρίου 2012, οι κυρίες της WIZO και AVIV, θεματοφύλακες των παραδόσεών μας, κάλεσαν τα μέλη της Κοινότητας στην καθιερωμένη εκδήλωση, που ετοιμάζουν κάθε χρόνο, για να θυμηθούμε και να γιορτάσουμε μαζί το θαύμα της γιορτής του φωτός. Η πρόεδρος της WIZO, κα Στέλλα Φελλούς, απηύθυνε ένα ζεστό καλωσόρισμα και ο Ραβίνος, κ. Ηλίας Σαμπετάι, άναψε το πρώτο κεράκι στη χανουκιγιά και αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο νόημα της γιορτής των εγκαινίων του ναού. Έπειτα, όπως έχει γίνει πια παράδοση στην Κοινότητά μας, τα χαρούμενα γεγονότα που έζησε κάθε εβραϊκό σπίτι τη χρονιά που πέρασε, αναφέρθηκαν ένα - ένα και γιορτάστηκαν ξανά από όλα τα μέλη της Κοινότητας. Οι μαθήτριες του Γυμνασίου, Ντόρα Φρανσέ και Δανάη Μαυρογιάννη-Νεγρή, μας θύμισαν γάμους, αρραβώνες, γεννήσεις, πτυχία, μαθητικές διακρίσεις, επαγγελματικές επιτυχίες… Κάθε χαρά και ένα κεράκι στις χανουκιγιώτ που ήταν στημένες στο κέντρο, κάθε κεράκι και μια ευχή από τις κυρίες που το άναβαν, κάθε ευχή και ένα ζεστό χειροκρότημα από όλους! Όλη η Κοινότητα μια μεγάλη αγαπημένη οικογένεια… Στη συνέχεια «ανέλαβαν δράση» η Αμορά Ρίφκα Βαρούχ και τα παιδιά της Κοινότητας. Οι μαθητές του σχολείου, με ποιήματα και πρωτότυπα διασκεδαστικά σκετσάκια, πρόσφεραν χαρά και πολύ γέλιο, ενώ τα μεγαλύτερα παιδιά του Γυμνασίου και Λυκείου μετέδωσαν τη συγκίνηση και τα υψηλά νοήματα της γιορτής, διαβάζοντας πολύ όμορφες ιστορίες σχετικές με το Χανουκά. Από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν βέβαια να λείψουν τα δωράκια, που τα παιδιά με τόση αγωνία περιμένουν και προσφέρθηκαν, όπως κάθε χρόνο, από την Κοινότητα, καθώς και οι παραδοσιακοί λουκουμάδες, που άφησαν –κυριολεκτικά!- την πιο γλυκιά γεύση από τη γιορτή αυτή.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae