Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2663 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ Ι.Κ. ΑΘΗΝΩΝ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 18.11.12, ύστερα από πρόσκληση της Ισραηλιτικής Κοινότητας του Αμβούργου και του Ιδρύματος Ajzenstejn, ο πρόεδρος της Ι.Κ. Αθηνών κ. Βενιαμίν Αλμπάλας έδωσε στο Πνευματικό Κέντρο της Κοινότητας του Αμβούργου, που φιλοξενείται στο Εβραϊκό Σχολείο της Κοινότητας, ομιλία με τίτλο «Η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών. Παρελθόν και Παρόν».
Η ομιλία έγινε στα αγγλικά, εμπλουτίστηκε με προβολή διαφανειών και επικεντρώθηκε, ύστερα από επιθυμία των οργανωτών, στην παρούσα οικονομική κρίση με τις παράλληλες πολιτικές εξελίξεις που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις που έχουν στην Εβραϊκή Κοινότητα της Ελλάδος.
Στο τέλος της ομιλίας έγιναν ερωτήσεις και συζήτηση για το πώς η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας αντιμετωπίζει αυτές τις πρωτόγνωρες και δύσκολες συνθήκες και πώς εξακολουθούν όλες οι δραστηριότητες να γίνονται σχεδόν όπως και στο παρελθόν, δηλαδή με επιτυχία και ποιότητα.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Σχολείο της Ι.Κ. Αθηνών. Προβλήθηκαν διαφάνειες από τη ζωή του και τους στόχους του. Σημειώθηκε ιδιαίτερα ότι το ποσοστό 70-75% του συνόλου των παιδιών μας που φοιτούν στο Εβραϊκό Σχολείο της Αθήνας, μιας μεγαλούπολης, αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και πρωτιά μεταξύ των Εβραϊκών Σχολείων της Ευρώπης.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Andrea και ο Daniel Ejzenstejn, εκ μέρους του Ιδρύματος Ejzenstejn  το οποίο ίδρυσαν και διαχειρίζονται, ανήγγειλαν προσφορά 3.000€ για το 2013 για υποτροφίες 1-2 μαθητών του Σχολείου μας που έχουν ανάγκη βοήθειας.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae