Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1115 επισκέπτες και 1 μέλος συνδεδεμένους

Log inΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ ΈΛΜΟΥΤ ΣΈΦΕΛ. ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΡΩΑΣ" PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 8.12.2012, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 130 χρόνων παρουσίας του Προξενείου της Γερμανίας στο Βόλο, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή κ. Δημήτρη Μπενέκου, με τίτλο «Ο Γερμανός πρόξενος του Βόλου Ελμουτ Σέφελ. Ένας αληθινός θρύλος».
Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα του Μεταξουργείου και ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα κ. Βόλφγκανγκ Ντόλτ, του  δημάρχου Βόλου κ. Παναγιώτη Σκοτινιώτη και του προξένου της Γερμανίας στο Βόλο κ. Γεωργίου Παπαρίζου.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τους καθηγητές δρα Μιχ. Ζουμπουλάκη,  Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κα Αννίτα Πρασσά, διευθύντρια των Γεν. Αρχείων του Κράτους στο Βόλο και τον κ. Νεοκλή Παναγή, συνέταιρο στην ομώνυμη επιχείρηση Σέφελ του Βόλου.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ι.Κ. Βόλου κ. Ραφαήλ Φρεζής, σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στη «σωτήρια» πληροφορία του Ε. Σέφελ, μέσω του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιωακείμ «Οι εβραίοι να φύγουν το γρηγορότερο για να μην συλληφθούν από τους Γερμανούς». Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης προβλήθηκαν  σχετικές διαφάνειες. Τη βιβλιοπαρουσίαση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Ροσσάνα Πώποτα.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae