Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1532 επισκέπτες και 6 μέλη συνδεδεμένους

Log inΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "ΦΙΛΙΑ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ" PDF Εκτύπωση E-mail
Η πολυβραβευμένη ταινία «Φιλιά εις τα παιδιά» προβλήθηκε στη Λάρισα, στις 11.4.2013, σε εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, το Δήμο Λάρισας και την Ισραηλιτική Κοινότητα, παρουσία και του σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ. Στην κατάμεστη αίθουσα του Χατζηγιάννειου Πολιτιστικού Κέντρου, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν το ιστορικό τραύμα του Ολοκαυτώματος μέσα από τις προσωπικές ιστορίες πέντε κρυμμένων παιδιών της κατοχής. Στην αρχή της εκδήλωσης, η γραμματέας του Δ.Σ. της Κοινότητας Λάρισας, κα Μπέττυ Μαγρίζου, αναφέρθηκε με λίγα λόγια στο ιστορικό της Κοινότητας και στα γεγονότα της σύλληψης των Εβραίων από τους Ναζί. Μετά την προβολή, ακολούθησε σχολιασμός της ταινίας από την Ιωάννα Αθανασάτου, Ιστορικό Κινηματογράφου και Διδάσκουσα στο ΕΑΠ και την Ελένη Χοντολίδου, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς και αξιόλογες παρεμβάσεις από την ομάδα αποφοίτων Ελληνικού Πολιτισμού του ΕΑΠ.
Τέλος, στο βήμα ανέβηκε ο ίδιος ο σκηνοθέτης που είχε μακρά συνομιλία με το κοινό, κατά την οποία διατυπώθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και τοποθετήσεις. Η εκδήλωση είχε μεγάλη απήχηση στην πόλη και ο τοπικός Τύπος την κάλυψε με εκτενή αφιερώματα και ρεπορτάζ.
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae