Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 2535 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ AMERICAN JEWISH COMMITTTEE PDF Εκτύπωση E-mail
Ο κ. Σαμαράς έτυχε πολύ θερμής υποδοχής από τον επικεφαλής της οργάνωσης, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος τον περιέγραψε ως «πολύ καλό φίλο» της εβραϊκής κοινότητας και υπενθύμισε ότι ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία πριν απο δύο δεκαετίες αναγνώρισε και αποκατέστησε πλήρεις διπλωματικές σχέσεις με το κράτος του Ισραήλ. Με δεδομένο το αυξημένο ενδιαφέρον των παρευρισκομένων για τις εξελίξεις γύρω από τη Χ.Α., η δράση της οποίας είχε προκαλέσει έντονη ενόχληση στους κόλπους της εβραϊκής κοινότητας των ΗΠΑ, ο κ. Σαμαράς παρέσχε διαβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το φαινόμενο. Αφού σημείωσε ότι ο αρχηγός και πέντε βουλευτές του συγκεκριμένου κόμματος έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα, εξήγησε ότι είναι σφάλμα να θεωρεί κανείς πως σημαντικό τμήμα ενός λαού που υπέφερε απο τον ναζισμό υποστηρίζει σήμερα αυτήν την ιδεολογία και απέδωσε την απήχηση που φάνηκε να έχει η Χ.Α. στην εκ μέρους της λαϊκιστική εκμετάλλευση της οικονομικής κακουχίας μεγάλου αριθμού Ελλήνων. «Οι άνθρωποι που ψήφισαν τη Χ.Α. δεν είναι νεοναζί. Τα οικονομικά προβλήματα και η υψηλή ανεργία τους ώθησαν να την επιλέξουν», επισήμανε με απόλυτο ύφος ο κ. Σαμαράς.
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae