Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 806 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ 71 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΣΥΡΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΟΥΣΒΙΤΣ PDF Εκτύπωση E-mail
Στις 15 & 16 Μαρτίου 2014, με αφορμή τα 71 χρόνια από την αναχώρηση του πρώτου συρμού για το Άουσβιτς, πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη εκδηλώσεις μνήμης για τους 50.000 Θεσσαλονικείς Εβραίους που θανατώθηκαν από τους Ναζί.
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν ομιλία της Ομότιμης Καθηγήτριας του ΑΠΘ κα Φραγκίσκης Αμπατζοπούλου με θέμα "Το Ολοκαύτωμα στις φωνές των επιζώντων", μουσικό πρόγραμμα από τη χορωδία της Ι.Κ. Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του κ. Κωστή Παπάζογλου και συμβολική πορεία στη μνήμη των Ελλήνων Θεσσαλονικέων Εβραίων, η οποία σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Θεσσαλονίκης από φέτος καθιερώνεται ως θεσμός.  
 
 
 
 * Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ  από την ισοσελίδα voria.gr
 
 
* Δείτε εδώ το σχετικό ΕΝΤΥΠΟ
 
 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae