Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 1189 επισκέπτες συνδεδεμένους

Log inΗμέρα Ανεξαρτησίας του Ισραήλ 2008 PDF Εκτύπωση E-mail
Την Κυριακή 11.5.08 γιορτάστηκε στη Συναγωγή της Λάρισας η 60η επέτειος της Ανεξαρτησίας του Κράτους του Ισραήλ. Η κα Μπέττυ Μαγρίζου διάβασε την ομιλία του πρέσβη του Ισραήλ κ. Αλί Γιαχία , ο οποίος θα συμμετείχε στην εκδήλωση, αλλά δεν παρέστη τελικά λόγω υποχρεώσεων που τον κράτησαν στην Αθήνα. Ο κ. Ηλίας Φιλοσώφ, που συντόνισε την εκδήλωση, διάβασε τα μηνύματα του Προέδρου του Ισραήλ Σιμόν Πέρεζ και του Πρωθυπουργού Εχούντ Ολμερτ. Αμέσως μετά οι φωνές των παιδιών του σχολείου ενώθηκαν με αυτές των μεγάλων και τραγούδησαν δυνατά το Ατίκβα και τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας.
    Με την ευκαιρία αυτής της συνάθροισης και εν όψει των κοινοτικών εκλογών στις 20.5.08, η απερχόμενη πρόεδρος της Κοινοτικής Συνέλευσης κα Ρίτα Μωυσή απευθύνθηκε στα μέλη της Κοινότητας, εξηγώντας τη σημασία της Κοινότητας και την αξία της ενεργοποίησης του καθενός στην κοινοτική δράση. Προέτρεψε τους νέους κυρίως να πάρουν την τύχη της Κοινότητας στα χέρια τους και ευχήθηκε η νέα διοίκησή της να την υπηρετήσει με αγάπη, μεράκι και έμπνευση για δημιουργία.
    Η γιορτή έκλεισε με δεξίωση στην αυλή της Συναγωγής.

 

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae