Οι κοινωνικές υπηρεσίες για τα θύματα του Ναζισμού υποστηρίζονται με χορηγία της Conference on Jewish Material Claims Against Germany.
Η Conference on Jewish Material Claims Against Germany παρείχε κονδύλια για το Πρόγραμμα Επείγουσας Βοήθειας για τα Θύματα των Ναζί κατ’ εντολήν του United States District Court που έχει την εποπτεία για τα ένδικα μέσα της υπόθεσης RE: Holocaust Victim Assets Litigation (Swiss Banks). 

 

On Line

Έχουμε 3688 επισκέπτες και 3 μέλη συνδεδεμένους

Log inΕΛΛΑΔΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΠΟΥΡΟΥΤΗ «ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» PDF Εκτύπωση E-mail

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε τις βραχείες λίστες των Κρατικών Λογοτεχνικών Βραβείων 2021 (εκδόσεις 2020).

Στην κατηγορία Μαρτυρία - Bιογραφία - Χρονικό - Ταξιδιωτική Λογοτεχνία συμπεριλαμβάνεται το εβραϊκού περιεχομένου βιβλίο του Ανδρέα Κ. Μπουρούτη, «Ολοκαύτωμα στη Θεσσαλονίκη. Η ιταλική στάση και οι Εβραίοι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» των εκδόσεων Αλεξάνδρεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Περισσότερα...
 
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΑΡΚΟΥ ΣΕ ΜΟΡΔΟΧΑΙΟΥ ΦΡΙΖΗ PDF Εκτύπωση E-mail

Την πρωτοβουλία, ώστε το τμήμα του πάρκου μεταξύ της λεωφόρου Καραμανλή και των οδών Αλεξάνδρου Παπαναστασίου και Κλεάνθους, όπου βρίσκεται τοποθετημένη η προτομή του Μορδοχαίου Φριζή, να λάβει και το όνομά του ως απόδοση τιμής, αναλαμβάνει η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η πρόταση αυτή πρόκειται να κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή ονοματοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες, καθώς διαπιστώθηκε πως παρά το γεγονός ότι η προτομή του Μορδοχαίου Φριζή βρίσκεται τοποθετημένη από το 2007, ουδέποτε ελήφθη μέριμνα και για την αντίστοιχη ονοματοδοσία του χώρου.

Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θεωρεί ότι με την ονοματοδοσία του περιβάλλοντος χώρου σε Μορδοχαίου Φριζή αποδίδεται η πρέπουσα τιμή στο πρόσωπο του πρώτου ανώτερου επιτελικού ελληνοεβραίου αξιωματικού που θυσιάστηκε στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, στην πρώτη γραμμή της μάχης. Η κίνηση αυτή, άλλωστε, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά σε σχέση με την «πλατεία Εβραίων Μαρτύρων», όπως ονομάζεται το διπλανό πάρκο μεταξύ των οδών Παπαναστασίου, Μητροπούλου και Πριάμου.

Περισσότερα...
 
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΙΣΡΑΗΛ PDF Εκτύπωση E-mail

Συναντήσεις και επαφές με επιχειρηματικούς, επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς στο Ισραήλ πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας.

Ο Υφυπουργός παρέστη στις 2.3.2022 στην τελετή υπογραφής τριμερούς Μνημονίου Συνεργασίας (MoU), το οποίο υπέγραψαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του τεχνολογικού πάρκου 4ης γενιάς της Θεσσαλονίκης «Thess INTEC AE», Νίκος Ευθυμιάδης, ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου Ben Gurion, Ντανιέλ Χάμοβιτς (Daniel Chamovitz), μέλος της διοίκησης του «Gav Yam Negev Advanced Technologies Park» και ο διευθύνων σύμβουλος του κέντρου καινοτομίας «Basecamp», Uzy Zwebner.

Περισσότερα...
 
ΔΙΑΔIΚΤΥΑΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail

Την Τρίτη 1η Μαρτίου 2022, πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή τελετή παράδοσης της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) από την Ελλάδα στη Σουηδία.

Στο έργο, στις δράσεις, αλλά και στους στόχους που είχε η Ελληνική Προεδρία της IHRA αναφέρθηκαν στα μηνύματα που απηύθυναν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, ο πρώην επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και προέδρου της IHRA πρέσβης Χριστόδουλος Λάζαρης και ο νυν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας, και μέχρι τις 28.2.2022  πρόεδρος της IHRA, Γιώργος Πολυδωράκης.

Στα μηνύματα περιλαμβάνονται επίσης πολλές αναφορές στην συμβολή του ΚΙΣΕ και του ΕΜΕ στο έργο της Ελληνικής Προεδρίας της IHRA.

Περισσότερα...
 
ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ IHRA PDF Εκτύπωση E-mail

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την παράδοση από την Ελλάδα στη Σουηδία της Προεδρίας της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος (IHRA) απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα.

«Καθώς η Ελληνική Προεδρία της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μνήμη του Ολοκαυτώματος ολοκληρώνεται και μπορούμε να κάνουμε μια επισκόπηση του έργου μας, είναι σωστό να εκφράσουμε την περηφάνια μας για τα επιτεύγματα της IHRA αλλά και να έχουμε επίγνωση των προκλήσεων που βρίσκονται μπροστά μας.

Το έργο μας δεν τελειώνει εδώ. Καθώς η Σουηδία αναλαμβάνει την Προεδρία, οι θεματικές που θέσαμε στο επίκεντρο της Ελληνικής Προεδρίας -η προώθηση της εκπαίδευσης σχετικά με το Ολοκαύτωμα και η αντιμετώπιση της άρνησης και της διαστρέβλωσής του στο διαδίκτυο- παραμένουν αμείωτα επίκαιρες.

Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Copyright ΚΙΣ © 2009  - Powered by Netmasters O.E. Designed by David Floroae